Știi cum să alegi cea mai fragedă carne de porc? Spre deosebire de carnea de pui, care este mult mai fragedă, și carnea de vită, care poate fi fragedă prin gătirea ușoară sau medie, cea de porc poate fi destul de tare și trebuie servită bine făcută. De aceea, este bine să fii atent când o cumperi. Iată care este cea mai fragedă carne de porc.
În această perioadă, carnea de porc este la mare căutare pentru prepararea prodeselor tradiționale servite la masa de Crăciun, dar și de Revelion. Medicii de la Direcția Sanitară Veterinară recomandă oamenilor să cumpere carne de porc din locurile autorizate, adică din piețe agroalimentare și ferme care au un aviz sanitar.
Alegerea bucăților de carne este chiar mai importantă decât modul în care le prepari, deoarece o carne alterată sau de proasta calitate reprezintă un risc pentru sănătate. Dar trebuie să știi și să alegi carnea fragedă pentru a avea pe masă cea mai bună friptură. Iar carnea de porc este delicioasă atunci când este împănată cu grăsime și este gătită în special la cuptor, pe grătar sau chiar și în tigaie.
Proteinele animale si fierul sunt substanțe importante în carne, de aceea rămâne unul dintre alimentele preferate ale oamenilor din întreaga lume. Dar carnea de porc necesită puțină atenție înainte de a fi gătită pentru a ieși fragedă și suculentă, indiferent dacă alegi mușchi, mușchiuleț sau pulpă. Frăgezirea corectă a cărnii va schimba atât textura cât și gustul și suculența acesteia.