Cum îți dai seama dacă un pepene roșu e copt, fără să-i faci dop. Metoda inedită care nu dă greș

Rădulescu Valentin 17.07.2020, 12:55
Cum îți dai seama dacă un pepene roșu e copt, fără să-i faci dop. Metoda inedită care nu dă greș

Alegerea unui pepene gustos și zemos a fost mereu o problemă. Există mai multe trucuri prin care îți poți da seama foarte ușor dacă ai făcut alegerea bună sau nu. Ce trebuie să faci pentru a te bucura de gustul dulce al pepenelui și să nu rămâi dezamăgit? Mai jos îți prezentăm o variantă care te va ajuta să alegi un pepene roșu copt, fără să-i faci dop, astfel încât să te poți bucura în voie de fructul sezonului estival.

Cum să alegi pepenele perfect. Truc banal

Deoarece a început sezonul pepenilor, iar toată lumea abia așteaptă se mânce din aceștia, noi îți dăm câteva sfaturi care te vor ajuta să îl alegi pe cel mai bun. Este foarte enervat atunci când ajungi acasă și desfaci pepenele să observi că nu este dulce și nici zemos, iar după ce iei câteva guri, decizi să îl arunci la gunoi.

Primul lucru care trebuie știut atunci când alegi un pepene bun și zemos, este acela că niciodată nu va arăta perfect pe dinafară, așa că cel mai bine este să îl alegi pe cel cu imperfecțiuni. Mulți fac greșeala asta, iar atunci când să îl aleagă pe cel mai bun, îl iau de fapt pe cel mai puțin gustos. Ca să faci mereu alegerea corectă, uită-te după cel cu pete gălbui-portocali. Pepenii care au această culoare într-o anumită zonă arată faptul că a avut un mare contact cu solul, ceea ce înseamnă că s-a dezvoltat foarte bine și are toate calitățile de care are nevoie.

Trucul banal care te ajută să alegi pepenele perfect. Cum îți dai seama, de fapt, că ai făcut alegerea corectă
Trucul banal care te ajută să alegi pepenele perfect. Cum îți dai seama, de fapt, că ai făcut alegerea corectă

Defectele lemnoase, cea mai bună alegere

Dacă dai peste pepeni care reprezintă defecte lemnoase pe coajă, în nici un caz nu îi da la o parte! Acest lucru arată faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele este foarte dulce. De asemenea, există o diferență și la pepenii alungiți sau rotunzi. Potrivit specialiștilor, cei alungiți sunt mult mai zemoși, în timp ce unul rotund este mult mai dulce. Așa că decizia îți aparține.

Nu mereu contează însă și dimensiunea pepenelui, acesta poate fi foarte mare, dar să fie foarte ușor. Așa că, cel mai important lucru, este să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiune, trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici. O altă diferență se poate observa la codița sa. Dacă aceasta este uscată, înseamnă că pepenele este copt și tocmai bun de mâncat. Dacă codița este încă verde, înseamnă că a fost cules prea  devreme.

Urmăriți Impact.ro și pe