Trotineta electrică a viitorului, anunțată oficial: cât este de diferită, ce face în plus

Gabriel Peneș 06.10.2022, 17:00
Trotineta electrică a viitorului, anunțată oficial: cât este de diferită, ce face în plus

Trotineta electrică a devenit o prezență obișnuită în ziua de azi, pe străzi. Abia aducând cu trotinetele vechi, din copilăria generațiilor trecute de prima tinerețe, ele au ajuns să fie o parte integrantă a traficului din orașe. Și când aveai senzația că nu se mai poate inventa nimic în privința lor, o companie britanică a lansat noi modele ce, probabil, vor deveni viitorul acestui adevărat mijloc de transport.

Trotineta electrică a viitorului, anunțată oficial

Trotineta electrică a viitorului, asta e ce propune Pure, compania britanică fondată de Adam Norris, tatăl pilotului de Formula 1, Lando Norris. Aceasta a anunțat lansarea a trei noi modele, Pure Advance, Advance+ și Advance Flex, ce oferă noi funcții prin care speră că vor face mai ușor de folosit pentru începători. Chiar pilotul de la McLaren a pozat cu unul dintre noile variante.

Dacă ai măcar 1.000 de dolari pe care ești dispus să-i dai pe o asemenea trotinetă, este foarte posibil să fii entuziasmat de noua ta trotinetă electrică.

Inovația majoră este noul șasiu central inferior, cu o placă de picior rabatabilă pe ambele părți pentru a permite utilizatorilor să stea cu picioarele unul lângă altul, scrie engadget.com. Pe majoritatea trotinetelor electrice trebuie să stai ca pe placa de skateboard, cu un picior în fața celuilalt, cu toate problemele de stabilitate pe care le poate provoca, uneori, această poziție.

Cât este de diferită, ce face în plus

Odată cu schimbarea de poziție vin și alte beneficii, cum ar fi o înălțime mai mică de rulare și un centru de greutate mai scăzut. Pure spune că a dezvoltat o nouă tehnologie de stabilizare care face ca direcția să fie mai intuitivă și mai sigură decât modelele disponibile de pe piață.

În privința caracteristicilor tehnice, toate cele trei trotinete au motoare de 500 W cu o putere maximă de 710 W, despre care compania spune că va oferi viteză puternică și chiar mai bună la urcarea în pantă. Opțiunea de autonomie a modelelor Advance și Flex va fi de 40 km, în timp ce Advance+ are o autonomie maximă de 50 km.

Diferența cu Flex, așa cum sugerează și numele, este că aceasta se poate plia la fel ca o bicicletă. Cu un proces în cinci etape, Flex poate fi strânsă pentru a se potrivi în portbagajul mașinii, un suport de tren sau dacă apartamentul tău este mic, într-un colț unde nu te va deranja.

Toate trei au anvelope umplute cu aer, ceea ce înseamnă o calitate a călătoriei mult mai plăcută. De asemenea, există un far nou, mai puternic, dar trotinetele primesc și lumini de viraj și de frână în mod standard, acestea din urmă fiind activate atunci când tragi de noile frâne cu disc.

În privința prețurilor, deocamdată Pure le-a anunțat pe cele pentru Marea Britanie: 799 de lire sterline/899 de dolari, pentru modelul Advance, 899 de lire sterline/1.011 dolari, pentru Advance+, și 1.099 de lire sterline/1.237 de dolari, pentru Flex.

Sura foto: Pure Electric

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....