Troleibuz în flăcări în centrul Capitalei! Pompierii au intervenit imediat. Ce s-a descoperit la fața locului

Andrei Cezar 07.06.2020, 13:40

S-au scurs clipe de groază în centrul Capitalei. Un troleibuz a luat foc în timpul deplasării, pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Din fericire incendiul a fost lichidat fără ca cineva să fie rănit, însă imaginile cu vehiculul în flăcări au făcut-o pe Gabriela Firea să reacționeze. Primarul general al Capitalei a arătat cu degetul către cei care ” blocheaza intentionat licitatiile pentru achizitia de mijloace de transport in comun”.

Panică în centrul Capitalei, troleibuz în flăcări

Incidentul s-a petrecut duminică la ora prânzului. Un troleibuz fără călători, care se deplasa pe Bulevardul Lascăr Catargiu a luat foc în timp ce aștepta la semafor.

În urma apelului la 112, echipajele de salvatori au sosit la fața locului cu doua autospeciale cu apa și spuma, unde de descarcerare și ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, întregul vehicul era cuprins de flăcări, iar fumul gros, degajat de arderea plasticului și a cauciucului, se putea observa de la kilometri întregi.

În scurt timp pompierii au reușit să stingă flăcările, iar din fericire nimeni nu a fost rănit. Cel mai probabil autovehiculul a luat foc de la un scurt circuit la instalația electrică. Însă în urma unei anchete se va stabili cu exactitate de la ce au pornit flăcările.

 Gabriela Firea: ”Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile să vadă această imagine”

Reacția Gabrielei Firea nu a întârziat să apară. La scurt timp de la producerea incidentului ea a postat un mesaj pe pagina de Facebook, în care aduce acuzații unor persoane care ar bloca intenționat dotarea parcului STB cu noi autovehicule de transport în comun.

Iată mesajul primarului General:

”Sper ca toti cei care blocheaza intentionat licitatiile pentru achizitia de mijloace de transport in comun sa vada aceasta imagine cu un troleibuz in flacari, in centrul orasului! Doi ani am fost sicanati cu licitatia pentru achizitia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reusit sa semnam contractul anul acesta, cu un consortiu germano-turc.

Asa s-ar fi intamplat si cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu cand au ajuns la Bucuresti cele 400 autobuze noi Euro 6, achizitionate tot dupa o licitatie ingreunata doi ani de zile.

Dar in continuare suntem blocati cu licitatia pentru achizitia celor 100 de tramvaie. Se va dovedi ca motivele sunt inventate.

Cu mare dificultate am semnat si contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.

Azi in troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blocheaza achizitiile de noi mijloace de transport in comun?

Sa se intample o tragedie?

Ce urmaresc?

Pun mai presus interesele lor, in loc de viata oamenilor?

Este strigator la cer ce se intampla!!!”

Un troleibuz a luat foc in Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu imi aduc aminte de atât de multe incidente la RATB ca in aceste vremuri.Bucureşti, 2020! Pe timp de pace… Da, incompetența are si astfel de rezultate. Troleibuzele sunt vechi, neîntreținute, neverificate. Din fericire nu sunt victime.Acest incident este extrem, extrem de grav. La repeziciunea cu care s-a intins focul nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fie călători inăuntru.

Publicată de Ciprian Ciucu pe Duminică, 7 iunie 2020

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe