Trei turiști s-au rătăcit în Retezatul Mic, fiind căutați intens de salvamontiștii din Hunedoara: „Se sperăm că au descoperit o stână unde să se adăpostească”

Elena Avramescu 29.11.2021, 12:01
Trei turiști s-au rătăcit în Retezatul Mic, fiind căutați intens de salvamontiștii din Hunedoara: „Se sperăm că au descoperit o stână unde să se adăpostească”

Trei persoane sunt căutate de zor de salvamontiștii din Hunedoara, după ce s-au rătăcit în Retezatul Mic. Din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor în cursul nopții.

Trei turiști s-au rătăcit în Retezatul Mic

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Hunedoara pentru salvarea a trei turiști rătăciți în Retezatul Mic, între Piatra Iorgovanului și Stănuleții Mari. Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane, deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale. În cursul nopții însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor.

La această oră, două echipe de salvatori montani acționează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest, iar alta dinspre Lăpușnicul Mare. În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendința de a se transforma în lapoviță și ninsoare, au anunțat reprezentanții Salvamont România.

Trei turisti s-au ratacit in Retezatul Mic
Salvamont Romania

Salvamontiștii din Hunedoara au speranța că turiștii au reușit să găsească o cale de adăpostire pe munte, mai ales că vremea a fost extrem de urâta ieri în majoritatea masivelor montane.

Să sperăm că cei trei au reușit sa găsească o cale de coborâre din creastă, au descoperit o stână unde să se adăpostească, sau au avut haine foarte bune care să le permită să treacă mai ușor peste frigul din noapte.

Vremea a fost deosebit de urâta ieri în majoritatea masivelor montane, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă și nu înțelegem de ce se forțează derularea unor drumeții pe munte și în astfel de condiții, au mai spus cei de la Salvamont România.

Urmăriți Impact.ro și pe