Trei pârtii noi, inaugurate pe Valea Prahovei. Cât va costa un skipass după deschiderea noilor zone destinate schiorilor avansați

Stan Filon 07.12.2022, 15:53
Trei pârtii noi, inaugurate pe Valea Prahovei. Cât va costa un skipass după deschiderea noilor zone destinate schiorilor avansați

Vin vești bune pentru pasionații sporturilor de iarnă! Ele sunt aduse de autoritățile din Sinaia, care anunță că vor dispune de cel mai lung domeniu schiabil din România, după ce vor fi deschise în acest sezon pentru turiști trei pârtii noi!

Trei pârtii noi, inaugurate pe Valea Prahovei

Așadar, iubitorii de schi vor beneficia de anul acesta de trei pârtii noi, la Sinaia! Mai mult decât atât, cele trei noi pârtii vor fi destinate schiorilor avansați, care se vor bucura de noi trasee, într-un peisaj de vis. Pârtiile se află la Cota 2000 și sunt deservite de instalații de transport pe cablu.

Mai exact, vorbim despre noile pârtii care au primit deja denumirile de: Floare de Colț, Panoramic și Vâlcel, iar fiecare dintre ele are o lungime de aproximativ un kilometru. Noile trasee de schi se află în Valea Soarelui și vor fi deservite de noul telescaun Valea Dorului. Instalația este un teleschi Doppelmayr, nou, achiziţionat la cheie şi realizat din fonduri proprii. Instalaţia are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră şi o lungime a liniei de 630 de metri.

Trei partii noi, inaugurate pe Valea Prahovei
Trei partii noi, inaugurate pe Valea Prahovei

Când se deschide sezonul de schi

Ei bine, cu aceste noi pârtii, Sinaia se poate lăuda cu un domeniu schiabil de peste 30 de kilometri, fiind cel mai mare din țară. Cu toate acestea, vremea nu prea ține cu schiorii, ci cu românii care se gândesc cu groază la facturi. Atutoritățile locale nu pot spune cu exactitate când anume se va deschide sezonul de schi 2022-2023, mai ales că meteorologii au anunțat încălzirea vremii. Autoritățile se așteaptă ca sezonul să pornească, totuși, înainte de Crăciun.

„În legătură cu startul sezonului de iarnă: muntele se pregătește. Ca de obicei, rămâneți aproape, vom anunța. Deocamdată, estimăm intervalul 10-20 decembrie, dar, desigur, rămânem la dispoziția vremii (prognozele anunță încălziri, deci nu riscăm deocamdată pornirea instalațiilor de zăpadă artificială)”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Skipass mai scump

Momentan, la Cota 2000 a nins și s-a depus un strat de zăpadă de peste 10 centimetri și pe alocuri chiar peste 20 de centimetri, dar insuficient pentru ca pârtiile să poată fi bătătorite cu utilajele. Mai mult de-atât, meteorologii anunță încălzirea vremii.

Reprezentanții administrației publice locale mai au un anunț de făcut. Noul sezon va aduce și o majorare a tarifelor la skipass, astfel că de la 180 de lei, cât este în prezent o cartelă valabilă o zi (pentru un adult) va ajunge să coste undeva la 200 de lei. Vestea bună este că skipass-ul le va permite turiștilor să călătorească atât cu cele două gondole, cât și cu telecabina veche, recent achiziționată de primărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...