Transportul în comun din București trece la un alt nivel. Surpriza pregătită de primarul Nicușor Dan pentru călători

Mihnea Tălău 01.02.2023, 18:00
Transportul în comun din București trece la un alt nivel. Surpriza pregătită de primarul Nicușor Dan pentru călători

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că 968 de staţii de transport public din București vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real. Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA.

Afișaj digital în stațiile STB

Primarul general declară că, astfel, locuitorii Bucureștiului vor beneficia de stații de tramvai, troleibuz sau autobuz modernizate cu sisteme moderne de afișaj al programelor de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual, cât și audio.

El afirmă că a depus o cerere de finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflată în etapa de evaluare, iar în şedinţa de CGMB de marţi au fost aprobate modificările necesare solicitate de finanţator pentru aprobarea proiectului. Valoarea finanţării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA, a mai precizat Dan.
”968 de stații de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afișate informații în timp real, referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual cât și audio.
Am depus o cerere de finanțare prin PNRR, aflată în etapa de evaluare, iar în ședința de consiliu de ieri s-au aprobat modificările necesare solicitate de finanțator pentru aprobarea proiectului.
Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA.
Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan crește în preferințele de vot ale bucureștenilor

Un sondaj CURS, realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023 a reliefat că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar fi votat de 23% dintre bucureșteni în cazul în care ar candida independent. Dacă ar fi susținut de PNL, Nicușor Dan ar reuși să strângă voturile a 31% dintre bucureșteni.
Se înregistrează astfel, o creștere în preferințe față de ultimele sondaje.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...