Tragedie rutieră cu 7 morți la Iași. Șoferul vinovat avea 30 de ani / Cine sunt celălalte victime / Primele concluzii ale polițiștilor Foto + Video

Cătălina Burghelea 01.02.2022, 11:30
Tragedie rutieră cu 7 morți la Iași. Șoferul vinovat avea 30 de ani / Cine sunt celălalte victime / Primele concluzii ale polițiștilor Foto + Video

Tragedie pe șosea la prima oră, în județul Iași! Un grav accident de circulaţie a avut loc marţi dimineaţă. Pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, județul Iași, într-o curbă, s-a produs un accident extrem de grav în care au fost implicate un autocamion, o ambulanță și un autoturism. Traficul rutier se desfășoară alternativ în zonă, pe un fir.

Accident deosebit de grav în județul Iași

Update 1 februarie, ora 13.30. Poliţiştii care au efectuat primele cercetări la locul accidentului de pe DN 28, în zona localităţii Sârca, au constatat că şoferul autocamionului, în vârstă de 30 de ani, a acroşat ambulanţa, apoi a intrat în coliziune cu autoutilitara, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioan Bîlea.

„În această dimineaţă am fost sesizaţi că pe DN 28 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a constatat că şoferul unui camion ar fi acroşat o ambulanţă, iar ulterior ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului, şapte persoane au decedat, iar alte două au fost rănite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a precizat purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi, potrivit Agerpres.

Update 1 februarie, ora 11.31. Șoferul de pe Ambulanţă a intrat în sala de operaţie. Are ruptură de splină cu hemoperitoneu. Iar tânăra gravidă, care a fost implicată în accident, se află în acest moment la Maternitatea Elena Doamna, unde urmează să nască. Are 24 de ani și  locuieşte în Fărcășeni, comuna Strunga, Iași.

„Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni, s-au rupt membranele, nașterea era declanșată. A ajuns la noi, unde a fost testată rapid, a ieșit pozitivă și a fost dusă la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternității Cuza Vodă, scrie presa locală.

Update 1 februarie, ora 10.37. Conducătorul autoutilitarei cu şase decedaţi se numea Constantin Pralea. Bărbatul era casătorit şi avea doi copii. Alături de șofer au mai murit încă cinci persoane din maşina pe care o conducea, plus şoferul autocamionului. În total, şi-au pierdut viaţa şapte persoane. Tragicul accident a avut loc în jurul orei 6:40, în localitatea Bălţaţi. Camionul ar fi derapat într-o curbă, lovind autoutilitara în care se aflau şase bărbați şi o salvare care transporta o gravidă la maternitate.

Update 1 februarie, ora 09.28. Persoanele decedate din autoutilitară erau din localitatea Boureni. Oamenii mergeau la muncă, în Iaşi.

La locul tragediei au ajuns și rudele celor decedaţi. Oamenii legii au strâns toate documentele victimelor implicate în accident, pe care le vor folosi pentru identificare.

Update 1 februarie, ora 09.18. Apar noi informații despre tragedia din județul Iași. Accidentul rutier de la Sârca ar fi fost provocat de un tânăr de 30 de ani, șoferul TIR-ului. Radu Andrei abia împlinise 30 de ani şi urma să se căsătorească. Acesta locuia în localitatea Dumeşti, unde recent îşi achiziţionase şi un teren, notează Ziarul de Iași.

Update 1 februarie, ora 08.00. Potrivit ISU Iaşi, şapte persoane găsite în stop cardio-respirator au fost declarate decedate.

Au murit șapte persoane în tragedia rutieră din localitatea Bălțați, județul Iași. Persoana gravidă nu a suferit răni grave, refuzând transportul la spital, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, la Antena 3. Cei mai afectaţi în urma accidentului sunt persoanele din camionetă.

Toate cele șase persoane aflate în autocamion, dar şi şoferul autoturismului și-au pierdut viața. Conducătorul camionului a fost resuscitat timp de o oră, însă viaţa acestuia nu a putut fi salvată. Singura persoană dusă la spital a fost şoferul ambulanţei, a mărturisit medicul UPU-SMURD.

Foto Ziarul de Iași
Foto Ziarul de Iași

Știrea inițială

Un grav accident de circulaţie s-a produs, marţi dimineaţă, pe DN28 Iaşi-Târgu Frumos. O ambulanţă, un autocamion şi un autoturism s-au izbit frontal în zona localităţii ieşene Sârca. Cinci persoane au fost găsite în stop cardio-respirator, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Pentru şapte victime se fac manevre de resuscitare, iar altele au suferit leziuni serioase.

„În aceste momente s-a produs un accident rutier grav în localitatea Bălţaţi din judeţul Iași. 5 muncitori dintr-un camion sunt în stop cardiorespirator. Sunt alte trei persoane policontuzionate, printre care și o gravidă. La fața locului au fost trimise patru ambulanțe şi trei medici”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD.

Foto BZI
Foto BZI

5 persoane și-au pierdut viața, după ce un camion, un autoturism și o ambulanță s-au ciocnit

În accidentul de pe DN 28 Iași-Târgu Frumos au fost implicate un camion, un autovehicul care transporta muncitori si o ambulanţă de la Serviciul Judeţean cu o pacientă gravidă.

Din primele informații, nouă persoane au suferit leziuni, cinci dintre ele sunt în stop cardio-respirator, alte patru victime acuză dureri, dar sunt stabile. La fața locului intervin echipaje medicale și descarcerarea, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Antena 3 anunță că, pentru cinci persoane, s-a anunţat deja decesul, iar şoferul autocamionului este resuscitat de medici.

„Un accident rutier s-a produs în localitatea Sârca din comuna Bălțați. În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule, cu posibil 7 persoane inconștiente și 1 ambulanță SAJ cu un pacient. La locul intervenției au fost alocate un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor de la Tg. Frumos, un echipaj de Terapie Intensivă, un echipaj de Autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM ) și un echipaj de prim ajutor de la Iași, dar și două ambulanțe SAJ Iași”, au transmis reprezentanții ISU Iași, conform BZI.

Carambolul s-a produs într-o curbă pe raza drumului național 28, în zona localităţii ieșene Sârca, între un camion, o ambulanță și un autoturism. Din nefericire, mai mulți oameni au murit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...