Tragedie în Anvers, Belgia. Un român a murit și alţi patru sunt răniţi după ce o şcoală aflată în construcţie s-a prăbuşit. Mai mulţi muncitori, prinşi sub dărâmături

Andreea Bisinicu 19.06.2021, 15:54
Tragedie în Anvers, Belgia. Un român a murit și alţi patru sunt răniţi după ce o şcoală aflată în construcţie s-a prăbuşit. Mai mulţi muncitori, prinşi sub dărâmături

Noi detalii ies la iveală în cazul victimelor din Anvers, Belgia. Printre cei trei morți se află și un cetățean român. Mai mulţi muncitori sunt prinşi sub dărâmături. Ce s-a întâmplat, de fapt, și care sunt consecințele. Câți oameni sunt dați dispăruți sub pietre și ce a spus primarul orașului.

Tragedie în Anvers, Belgia. Un român a murit după ce o şcoală aflată în construcţie s-a prăbuşit

Veste îngrozitoare pentru familiile a patru români din Belgia. Un cetățean din România a murit și alți patru au fost răniți, după ce o clădire s-a prăbușit în decursul zilei de vineri, 18 iunie, în localitatea Anvers. Autoritățile străine tocmai au confirmat că sunt patru conaționali răniți printre cei 12 oameni care au fost prinși sub dărâmături. Trei oameni și-au pierdut viața, printre care și un român.

Încă trei victime au fost scoase astăzi de sub dărâmături. Din fericire, niciun copil nu a fost rănit deoarece școala, clădirea în cauză, se afla în construcţie. Instituția de învățământ urma să se deschidă pe data de 1 septembrie 2021. 12 persoane au fost scoase de sub pietre, iar încă doi oameni sunt dați dispăruți. Autorităţile au pus la dispoziţie câini dresaţi care să-i caute pe muncitorii care nu au apărut.

Deși polițiștii fac tot posibilul de a găsi supraviețuitori, șansele ca mai mulți oameni să iasă vii de sub dărâmături scad cu fiecare minut care trece. Catastrofa din Anvers i-a îngenuncheat pe belgieni. Reamintim că o parte din clădire s-a prăbușit peste schelele unde se aflau muncitorii.

Conform spuselor unui muncitor, martor la eveniment, schela s-ar fi plăbușit brusc în timp ce muncitorii curățau fațada. Între timp, un alt grup de constructori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

O scoala din Belgia s-a prabusit, un roman a murit, iar alti patru au fost raniti
O scoala din Belgia s-a prabusit, un roman a murit, iar alti patru au fost raniti

Un român mort, alți patru răniți. 12 oameni salvați de sub dărâmături

Autoritățile belgiene s-au mobilizat rapid pentru a scoate supraviețuitorii la suprafață. Serviciului de pompieri i s-au alăturat cei de la Apărarea Civilă, aducând nu doar câinii lor snifferi, ci și o dronă pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor.

Între timp, antreprenorul a adus echipamente grele pentru a ajuta la stabilizarea părților din zidărie, pentru ca operațiunea de căutare să fie eficientă și să se desfășoare în siguranță. Bart De Wever, primarul din Anvers, a cerut, de asemenea, ca serviciile de urgență să fie autorizate să-și facă treaba și a făcut un apel la populația belgiană să permite autorităților să-și desfășoare treburile în tihnă.

„Sunt implicați pe deplin într-un efort de salvare. Au nevoie de tot spațiul, așa că evitați site-ul pentru moment.”, a declarat primarul din Anvers, aflat la fața locului, notează cei de la Brussels Times.

De asemenea, orașul a sfătuit pe oricine locuiește în vecinătate să țină ușile și ferestrele închise, cât mai mult posibil, pentru a evita praful care poate fi agitat de vânt în cursul zilei. Serviciile de urgență monitorizează situația. Momentan 12 oameni au fost salvați de sub dărâmături și încă doi sunt dați dispăruți.