Tradiția ciudată a Casei Regale britanice. De ce au fost anunțate și albinele de moartea reginei Elisabeta a II-a

Stan Filon 13.09.2022, 14:06
Tradiția ciudată a Casei Regale britanice. De ce au fost anunțate și albinele de moartea reginei Elisabeta a II-a

O tradiția ciudată a Casei Regale britanice este încă păstrată după sute și sute ani. Aceasta a fost respectată și la trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a. Mai exact, apicultorul regal trebuie să informeze albinele de la palat că Regina Elisabeta a II-a a murit, scrie Mirror. Pe tonuri șoptite, apicultorul regal a fost nevoit să informeze insectele că au un nou maestru, respectiv pe Regele Charles al III-lea. Vestea tristă a fost transmisă albinelor din stupii aflați chiar pe terenurile Palatului Buckingham.

Tradiția ciudată a Casei Regale britanice

Așadar, o tradiție ciudată a Casei Regale a Marii Britanii a fost îndeplinită recent, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Apicultorul regal a informat albinele de moartea Reginei Elisabeta. Insectele au fost informate tot cu această ocazie că au un nou rege, pe Regele Charles al III-lea.

Cel care a transmis mesajul nefericit insectelor este John Chapple, în vârstă de 79 de ani, apicultorul oficial al palatului. Acesta a făcut călătoria emoționantă către locații vineri, după vestea morții Reginei Elisabeta. Panglici negre au fost apoi legate în fundițe pe stupi, unde trăiesc mii de albine. După ce au primit vestea proastă, albinele au fost îndemnate să fie bune cu noul lor stăpân, regele Charles.

Traditia ciudata a Casei Regale britanice
Traditia ciudata a Casei Regale britanice

De unde a apărut această tradiție

Dar ce unde acest ritual? Ei bine, tradiția neobișnuită a Casei Regale este una străveche și a apărut deoarece se credea că neinformarea albinelor despre un nou proprietar le-ar face pe acestea să nu mai producă miere sau chiar le-ar face să abandoneze stupul, poate chiar să și moară.

„Sunt la stupi acum și este tradițional când cineva moare să mergi la stupi și să faci o mică rugăciune și să pui o panglică neagră pe stup”, a declarat Chapple pentru MailOnline.

Chapple are grijă de peste un milion de albine în total, dar cifrele scad până la sfârșitul verii. Casa Clarence are doi stupi, iar la Palatul Buckingham sunt cinci. Există aproximativ 20.000 de insecte în acest moment, dar în timpul lunilor de vară peste un milion roiesc în jurul stupilor, pentru a face miere pentru capetele încoronate ale Marii Britanii.

John Chapple a avut grijă de stupii Casei Regale în ultimii 15 ani, însă nu știa de acest obicei nici el. A aflat însă atunci când a primit un e-mail de la grădinarul șef, care i-a transmis că trebuie să informeze albinele despre evenimentul tragic care a avut loc în Familia Regală.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...