Totul despre minunile Sfântului Andrei. Ce li s-a întâmplat credincioșilor care s-au rugat la moaștele Sf. Andrei

Elena Avramescu 30.11.2020, 10:27
Totul despre minunile Sfântului Andrei. Ce li s-a întâmplat credincioșilor care s-au rugat la moaștele Sf. Andrei

Minunile Sfântului Andrei. Astăzi, pe 30 noiembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, fiind numit și „Ocrotitorul României”. Astfel că, de câteva decenii, în această zi, mii de oameni merg în pelerinaj pentru a avea șansa de a se ruga la moaștele Sf. Andrei.

Totul despre minunile Sfântului Andrei

Se crede că apostolul Andrei  ajuns în Dobrogea undeva între anii 50 și 67, trimis să aducă în zonă învățăturile lui Iisus Hristos. În perioada în care a stat pe meleagurile acestea, „casă” i-ar fi fost o peșteră ascunsă în dealurile Dobrogei, la câțiva kilometri de localitatea Ion Corvin, loc devenit, de aproape trei decenii, loc de pelerinaj pentru cei care vor să să închine la moaștele Sf. Andrei. Potrivit legendelor, în această peșteră s-ar fi întâmplat lucruri uimitoare. Se spune că apostolul nu ar fi propovăduit doar creștinismul, ci avea și puteri vindecătoare. Minunile Sfântului Andrei ar fi întors mulți oameni din pragul morții. Mai mult, se spune că acesta putea „lega gura lupilor din aceste ținuturi” doar prin rugăciune.

Credincioșii spun că și minunile Sfântului Andrei au continuat și după moartea sa. Creștinii care s-au rugat la moaștele Sf. Andrei au descris cum au fost cuprinși de o stare de sănătate trupească și mentală și liniște interioară. La Primăria din Ostrov ar exista documente din perioada interbelică în care sunt descrise astfel de vindecări.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe