Toți șoferii trebuie să știe soluția la care s-a gândit Poliția Română: te lasă fără permis de conducere, instant

Gabriel Peneș 05.10.2022, 13:02
Toți șoferii trebuie să știe soluția la care s-a gândit Poliția Română: te lasă fără permis de conducere, instant

Șoferii năbădăioși de pe șoselele țării se vor confrunta cu un nou „inamic”. Clasicul radar și urmăririle cu mașinile Poliției vor fi înlocuite, treptat, de modalități de supraveghere a conduitei în trafic la nivelul progresului tehnologic de astăzi. Deja, în județul Cluj, conducătorii auto care au încălcat regulile, în special limitele de viteză, au fost sancționați de Poliția Rutieră, după ce fapta lor a fost observată cu o dronă.

Toți șoferii trebuie să știe soluția la care s-a gândit Poliția Română

Epoca clasicelor radare pare să se apropie, treptat, de final, chiar dacă va mai dura o perioadă până ca acest lucru să se întâmple. Dar primele semne ale folosirii noilor tehnologii de către Poliția Română au apărut deja.

Poliția Rutieră din județul Cluj a găsit o nouă modalitate pentru a-i prinde pe șoferii care nu respectă regulile de circulație și depășesc cu mult limita de viteză. Ei vor fi supravegheați din aer cu ajutorul dronelor, o decizie ce vine după ce mai multe accidente soldate cu victime au avut loc în ultimele săptămâni, informează digi24.ro.

Încă de weekendul trecut, mai mulți șoferi care circulau pe raza județului Cluj au rămas rămas fără permis de conducere, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției Rutiere.

Toți șoferii trebuie să știe soluția la care s-a gândit Poliția Română: te lasă fără permis de conducere, instant
Dronele Poliției Rutiere vor supraveghea traficul auto și îi vor depista pe șoferii care încalcă regulile de circulație

Te lasă fără permis de conducere, instant

9 conducători auto au rămas fără permis după ce au fost depistați cu ajutorul unei drone a Poliției Rutiere efectuând manevre de depășire neregulamentare. De asemenea, alți 34 au fost amendați pentru depășirea limitelor de viteză. Drona poate fi ridicată până la o înălțime de 120 de metri.

„Polițiști rutieri din cadrul IPJ Cluj au acționat pe sectorul de drum DN1 E60, limită cu județul Bihor, cu scopul de a identifica acei conducători auto care nu respectă normele rutiere, în special a celor care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează manevre de depășire neregulamentare. Astfel că au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare.

Drona poate fi ridicată până la o înălţime de 120 metri, suficient cât să obţină datele de identificare a maşinii care circulă neregulamentar. În paralel, Poliția Rutieră continuă să se bazeze și pe clasicele radare. Totuşi, șoferii sunt de părere că poliția ar trebui să fie mult mai prezentă în trafic”, a declarat Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Poliția anunță că astfel de acțiuni pot avea loc oricând și le recomandă şoferilor să fie prudenți în trafic pentru a evita accidentele rutiere. Doar luna trecută au fost 70 de accidente în judeţul Cluj, dintre care aproape 20 cu victime.

 

 

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....