Top 3 gafe de la alegerile parlamentare: ”Mugur Mihăescu, premierul României”

Iancu Andreea 08.12.2020, 13:42
Top 3 gafe de la alegerile parlamentare: ”Mugur Mihăescu, premierul României”

Alegerile parlamentare de anul acesta nu au adus doar emoții candidaților, ci au reușit să stârnească și hohote de râs. Un top 3 gafe de la alegerile parlamentare vă vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buze.

Gafe de la alegerile parlamentare de anul acesta

După rezultatele poate neașteptate pentru unii alegători, alegerile parlamentare 2020 au nevoie de un strop de amuzament. De acest lucru s-au ocupat câțiva jurnaliști, unii internaționali, dar și un lider politic autohton. Cele mai tari trei gafe de la alegerile parlamentare ne dovedesc că oboseala și emoțiile pot juca feste chiar și specialiștilor. De asemenea, finalul topului prezintă încă o dată legăturile strânse dintre România și Ungaria.

Cel care a dat startul gafelor a fost Traian Băsescu. Încă din ziua alegerilor, după intrarea la urne, politicianul a fost întrebat pentru ce a votat. Discursul său menționa un partid de dreapta, însă Băsescu a reușit să pronunțe inclusiv numele acestuia, iar acest lucru contravine regulilor. Potrivit legii, politicienilor nu le este permis să menționeze numele partidelor în afara perioadei de campanie electorală.

”Sunt probabil alegerile în care opţiunile sunt cel mai clar definite, stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta vrea să ducă banii în dezvoltare. Opţiunea mea este pentru dezvoltarea ţării şi nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta, adică PMP” a declarat Traian Băsescu jurnaliştilor, conform News.ro.

Gafa jurnaliștilor Reuters la adresa Primului Ministru, Ludovic Orban foto - Reuters
Gafa jurnaliștilor Reuters la adresa Primului Ministru, Ludovic Orban
foto – Reuters

”Mugur Mihăescu, premierul României”, alături de Viktor Orban

O altă gafă monumentală a fost cea a unei prezentatoare de la Antena 3. Asemănarea de nume și oboseala au determinat-o pe aceasta să îi atribuie actorului Mugur Mihăescu funcția de premier al României. Prezentatoarea l-a confundat pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolurile “Garcea” și “Leana” din episoadele “Vacanța Mare”. Pentru că a făcut un rezumat al premierilor și președinților de la conducerea țării, după căderea comunismului, prezentatoarea Antena 3 l-a asociat pe președintele Emil Constantinescu cu premierul Mugur Mihăescu, în loc de Isărescu.

Însă probleme nu sunt doar la presa din România. Jurnaliștii Reuters au comis o gafă de excepție, confundând-ul pe premierul Ludovic Orban cu omologul său ungar. În cadrul unui articol ca prezenta demisia anunțată de către Primul Ministru al României, Ludovic Orban, în urmă cu o seară, jurnaliștii au ales să folosească o imagine în care apărea Viktor Orban, șeful Executivului de la Budapesta. Totuși, descrierea pozei care ilustra articolul era cât se poate de corectă.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban, la Bruxelles, Belgia, 17 iulie 2020, se afla scris sub imaginea cu Viktor Orban.

De altfel, aceasta nu ar fi prima dată când România ar fi confundată cu Ungaria. În cadrul numeroaselor concerte ale personalităților internaționale, Bucureștiul a fost confundat cu Budapesta, capitala ungară.

Urmăriți Impact.ro și pe