Toni Grecu, internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma incendiului. Care este starea actorului

Iancu Andreea 29.01.2021, 09:35
Toni Grecu, internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma incendiului. Care este starea actorului

Actorul Toni Grecu se afla internat în pavilionul cinci al Spitalului Matei Balș din București când a izbucnit incendiul din zona parterului acestei unități medicale. Membrul grupului Divertis a fost transferat în această dimineață la Spitalul Sfântul Pantelimon, alături de alți patru pacienți de la Matei Balș.

Toni Grecu, internat la terapie intensivă. Starea actorului este stabilă

Incendiul de la Spitalul Matei Balș a afectat pavilionul cinci al unității medicale, locul în care se afla internat înclusiv actorul Toni Grecu. Acesta a ajuns la spital la patru zile de la primele simptome de boală și se afla într-o stare medie, fiind conectat la dispozitivele de oxigen. Actorul a fost transferat la Spitalul Sfântul Pantelimon, alături de alți patru pacienți, unul dintre ei prezentând arsuri la nivelul scalpului.

Toni Grecu se află în prezent la Terapie Intensivă, prezentând hipoxie respiratorie în urma inhalării de fum. Actorul se află în secția ATI a Spitalului Pantelimon, fără însă a fi intubat, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al unității medicale. Toți cei cinci pacienți au fost aduși cu ajutorul echipajelor SMURD, patru dintre ei, printre care actorul Toni Grecu, se află la Terapie Intensivă, stabili, iar un pacient se află în salon.

Pavilionul cinci al Spitalului Matei Balș a ars foto - Inquam
Pavilionul cinci al Spitalului Matei Balș a ars
foto – Inquam

Incendiu la Spitalul Matei Balș, din Capitală

În dimineața de vineri, 29 ianuarie, la Institutul Matei Balș din București a izbuncit un incendiu la pavilionul cinci al unității medicale. La ora 5:05 a fost primul apel de urgență, iar în 8 minute ajungeau deja primele echipaje. Pompierii au descoperit un incendiu cu flacără deschisă, care a dus la decesul a patru persoane, trei victime găsite carbonizate, iar o alta necesitând manevre de resuscitare. Din păcate, pacientul nu a răspuns acestui tratament și a decedat.

În toată clădirea au fost internați pacienți cu Covid în stare medie, severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au sistem de oxigen nou pus la punct. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu. În următoarele zile vom afla ce s-a întâmplat, a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul spitalului, la Antena 3.

42 de persoane au fost stabilite spre a fi transferate către mai multe spitale din Capitală. 16 pacienți urmează să ajungă și la Spitalul Județean Ilfov, în timp ce 4 persoane au fost transferate la Spitalul Victor Babeș, 4 pacienți la Spitalul Marius Nasta, 5 dintre persoane au fost transferate la Spitalul Universitar și 5 pacienți la Spitalul Sfântul Pantelimon. Totodată, 60 de pacienți vor fi mutați în alte pavilioane ale Institutului Matei Balș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...