Toni Grecu a scăpat de Covid și povestește ce a trăit la Matei Balș. ”Patru zile nu am făcut duș”. De ce a leșinat în ambulanță

Cristian Cojocaru 16.02.2021, 15:34
Toni Grecu a scăpat de Covid și povestește ce a trăit la Matei Balș. ”Patru zile nu am făcut duș”. De ce a leșinat în ambulanță

Toni Grecu în vârstă de 61 de ani reprezintă unul dintre oamenii care au scăpat de temutul Covid. La trei săptămâni după ce a contactat virusul, actorul  s-a vindecat de boală însă a fost foarte aproape de moarte.

Toni Grecu a scăpat de Covid

Triumfător în fața virusului dar și a morții, Toni Grecu s-a vindecat de coronavirus. Actorul este unul dintre pacienții care s-au aflat la Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului soldat cu 19 morți, cinci dintre ei chiar în ziua incendiului. Grecu povestește despre clipele de coșmar prin care a trecut în momentele dramatice de la Institutul Matei Balș din Capitală.

“Incendiul a fost la un etaj mai jos. Nu m-am speriat, am fost foarte lucid și asumat. A fost un moment groaznic, ardea ca în infern. Eu nu aveam aer și am mers două etaje pe jos, o asistentă îmi ținea butelia cu masca pe față și un paramedic mă ținea de cealaltă mână. Ei m-au ajutat să ies de acolo.

Au venit pompierii, paramedicii se luptau cu focul, încercau să scoată oamenii de acolo. Situația era ca într-un film de groază. Spitalul ardea pe partea dreaptă, iar bolnavii trebuiau să meargă 150 de metri dintr-o parte în alta, în condițiile în care noi nu puteam face un singur pas. Am leșinat în ambulanță”, a povestit actorul de la Divertis, la Antena Stars.

Toni Grecu povestește cum a scăpat de infernul de la Matei Balș
Toni Grecu povestește cum a scăpat de infernul de la Matei Balș

Actorul a fost mutat la un alt spital

Comediantul a reușit să scape din iadul de la Matei Balș. Acesta a fost transferat la Spitalul Pantelimon unde i s-a făcut un set de analize. După aceea a fost transferat la Spitalul Monza unde a stat în ultimele sale zile de spitalizare.

 “După incendiu, după ce am ajuns la Monza, lucrurile au început brusc sa meargă favorabil, în nouă zile am ieșit din spital. În total am stat trei săptămâni și jumătate spitalizat. Eu patru săptămâni nu am făcut duș. Nu aveam aer să merg nici la WC. Urmam un tratament cu steroid, aveam o mare foame. Este cea mai dură experiență de viață pe care am trăit-o!“, a mai spus actorul.

Toni Grecu sfătuiește pe toată lumea să nu ia în glumă virusul. Acesta le recomandă să meargă la spital în momentul în care prezintă simptomatologia infectării cu coronavirus.

“Sunt ok acum, am depășit momentul. Covid-ul nu este o glumă. Acum depinde de om. Nici un om nu seamănă cu altul atunci când face boala. E marea încurcătură a doctorilor, ei aplică o schemă de tratament, la unii merge, la alții nu. Eu am stat patru zile acasă. În cazul meu, boala a început violent. Eu am avut trei zile de frison cu temperatura 37-37,5 și în a patra zi s-a făcut 38. Frisoanele de noapte au fost devastatoare. Eu am făcut furtuna de citokine acasă.

Când am făcut 39 de grade am sunat la Salvare. Nu m-am panicat. Anticorpii mei au inflamat plămânii, în trei zile am ajuns la spital cu 50% saturație de oxigen. La spital aveam 92 saturație, primele zile saturația a fost bună. M-au pus pe scaunul de spital și nu m-au mai lăsat să mă ridic. Din momentul când am intrat în spital, am intrat pe oxigen. Într-o săptămână, starea s-a degradat sub tratament, nu mai puteam sta în picioare”, a mai adăugat Toni Grecu, la Antena Stars.

Urmăriți Impact.ro și pe