Toate obiceiurile și tradițiile de Crăciun. Tot ce nu trebuie să faci în seara de Ajun

Elena Avramescu / 20.12.2020, 12:54
Toate obiceiurile și tradițiile de Crăciun. Tot ce nu trebuie să faci în seara de Ajun

Obiceiurile și tradițiile de Crăciun. Mai e puțin și vine sărbătoarea Crăciunului, așteptată cu sufletul la gură de toți românii. În acest sens, este bine să știi ce obiceiuri și tradiții sunt înainte de Crăciun în diferite zone ale țării și ce nu trebuie să faci deloc în seara de Ajun.

Toate obiceiurile și tradițiile de Crăciun

Despre moș Ajun se spune că ar fi fost frate geamăn cu Moș Crăciun, pentru că ei seamănă ca două picături de apă. Totodată, se știe despre moș Ajun că ar fi fost ultimul dintre apostoli. De asemenea, moș Ajun este cel care a poruncit să se dea flăcăilor colaci, să se umble la colindat și să li se dăruiască florinți de la părinți.

Conform tradiției, Maica Domnului înainte de a naște, i-a cerut ajutor lui moș Ajun, dar acesta, considerându-se prea sărac, a trimis-o către fratele său mai înstărit – Moș Crăciun. Astfel, Fecioara Maria a născut în staulul lui Moș Crăciun. Iată cele mai cunoscute obiceiuri și tradiții de Crăciun:

  • Deşi majoritatea oamenilor împodobesc bradul de Crăciun atunci când timpul le permite, de fapt, acesta se împodobește în seara de Ajun, pe 24 decembrie. O tradiţie presupune împodobirea acestuia cu un săculeţ mic, plin cu boabe de fasole albă, ca simbol al purității sufletului.
  • Copii merg să colinde pe toate lumea, cântând: „Bună dimineața la Moș Ajun, ne dați ori nu ne dați”;
  • Se spune că în noaptea dinspre Crăciun, apa se preface în vin și animalele vorbesc;
  • Un obicei regăsit în multe regiuni ale țării este ca în ziua de Ajunul Crăciunului, preotul și cântăreții bisericești să umble cu icoana nașterii Domnului în fiecare casă, vestind această mare minune;

Citește continuarea pe Știri din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI