Toate gospodinele fac această greşeală când pun rufele în maşina de spălat. E mai grav decât crezi

Badea Violeta, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 16:09
Toate gospodinele fac această greşeală când pun rufele în maşina de spălat. E mai grav decât crezi

În zilele noastre, mașina de spălat a devenit o necesitate, fiind unul dintre aparatele indispensabile din orice locuință. Ca orice alt aparat de uz casnic, aceasta trebuie îngrijită cu mare atenție pentru a-i prelungi viața, pentru a funcționa în parametrii normali și pentru a curăța cât mai bine hainele. Iată greșeala pe care o fac toate gospodinele atunci când pun rufele în mașina de spălat. E mai grav decât crezi!

Toate gospodinele fac această greşeală când pun rufele în maşina de spălat

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utile aparate de uz casnic, dar trebuie să fim foarte atenți atunci când o folosim pentru că se poate deteriora foarte ușor. Deși o folosesc zilnic, multe persoane nu țin cont de programe sau de detergentul pe care-l folosesc.

Multe gospodine fac o greșeală atunci când folosesc mașina de spălat, conform descoperii pe care au făcut-o anumiți oameni de știință. Aceștia susțin că spălarea hainelor la temperaturi scăzute poate crește numărul de bacterii. De asemenea, specialiștii susțin că detergenții delicați scad puterea procesului de igienizare.

Cercetătorul Lisa Ackerley, expert în igienă, este de părere că hainele pe care multe persoane le cred curate nu sunt atât de igienizate precum credem. Acestea pot ascunde miloane de baterii pe care nu le putem observa cu ochiul liber. Un studiu efectuat recent a demonstrat că pe o pereche de lenjerie intimă deja spălată pot exista circa 10.000 de organisme.

Toate gospodinele fac aceasta greseala cand pun rufele in masina de spalat
Toate gospodinele fac aceasta greseala cand pun rufele in masina de spalat

E mai grav decât crezi

Lisa Ackerley susține că o singură haină plină de bacterii poate împrăștia numeroase bacterii în cuva mașinii de spălat. În același timp, cercetătoarea a constat că obiectele care sunt în pericol de a fi contaminate cu microorganisme sunt cele care vin în contact direct cu corpul, iar aici putem da exemplu prosoapele de baie.

„Spălarea la temperaturi joase, de 30 de grade, oferă condiţii optime pentru ca microbii să se dezvolte şi să se multiplice în sertarul pentru detergent sau în sistemul de închidere a maşinii de spălat”, a spus Lisa Ackerley.

Potrivit specialiștilor, lenjeriile de pat, lenjeria intimă şi ciorapii trebuie spălate separat de prosoapele de bucătărie. De asemenea, aceștia recomandă să nu se închidă uşa maşinii de spălat după un ciclu de spălare. Este recomandat să se curețe frecvent sistemul de închidere al maşinii de spălat şi recipientul pentru detergent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...