Tiramisu fără ou și fără cofeină. Rețeta simplă și delicioasă de la JamilaCuisine

Iancu Andreea 10.08.2021, 08:09
Tiramisu fără ou și fără cofeină. Rețeta simplă și delicioasă de la JamilaCuisine

Un desert italian extrem de îndrăgit de cei care au vizitat locul nașterii iubirii dintre Romeo și Julieta este tiramisu. Acesta este obținut în mod normal dintr-o combinație savuroasă de cremă pe bază de mascarpone și ouă, care se echilibrează perfect cu pișcoturile îmbibate într-un sirop de cafea aromată. Totuși, atunci când dorești să te bucuri de rețeta simplă și delicioasă, însă fără ou și fără cofeină, încearcă desertul de la JamilaCuisine. Nici nu vei resimți lipsa celor două ingrediente.

Cum pregătești rețeta simplă de tiramisu fără ou și fără cofeină

Delicios pentru a fi servit în orice perioadă a anului, tiramisu este un desert care se pregătește extrem de simplu și rapid, fiind necesare puține ingrediente și un timp redus pentru a-l prepara. În timp ce rețeta originală conține atât ouă cât și cafea cu cofeină, poți opta pentru varianta simplă de tiramisu fără ou și fără cofeină, împărtășită de JamilaCuisine.

Deși poate că te gândești că nu va avea aceeași savoare precum rețeta originală, și aceasta îți va bucura papilele gustative cu aroma pregnantă de cafea și cacao. Desertul este ușor de pregătit și are la bază un tip de cafea extrem de fină, spumoasă, care aduce un plus de delicatețe preparatului. Urmărește pașii din rețetă și descoperă la final noul tău desert preferat.

Cum pregătești rețeta de tiramisu fără ou și fără cofeină, de la JamilaCuisine
Rețeta de tiramisu fără ou și fără cofeină

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 500 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 80 g zahăr pudră

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri apă fierbinte
  • 4 linguri cafea instant
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 400 g pișcoturi

Mod de preparare

Începe prin a prepara cafeaua Dalgona, punând cafeaua instant într-un bol, peste care adaugă zahărul și apa fierbinte. Cu ajutorul unui mixer se amestecă totul până se obține o spumă. Apoi,  ocupă-te de siropul în care vor fi înmuiate pișcoturile. Astfel, pune laptele aflat la temperatura camerei într-un bol și adaugă zahărul pudră și cacao. Ingredientele se amestecă până când sunt dizolvate zahărul și cacao, potrivit JamilaCuisine.

Pentru cremă vei pune mascarpone, zahărul pudră și le vei amesteca bine. Adaugă esența de vanilie și smântâna pentru frișcă și amestecă-le până se îngroașă compoziția. Deasupra, adaugă crema de cafea Dalgona. Se amestecă totul cu mișcări ample. Pentru a monta prăjitura tiramisu este nevoie de o tavă în care se așază, pe rând, pișcoturile înmuiate în prealabil în siropul de cacao cu lapte. După primul strat de pișcoturi, pune jumătate din cremă și apoi continuă să adaugi un al doilea strat de pișcoturi deasupra. Peste acesta pune și restul de cremă, care se nivelează foarte bine și la final pudrează prăjitura cu cacao. Desertul va merge apoi la frigider timp de 6 ore sau chiar peste noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...