TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori. Momentul în care a reușit să depășească Facebook

Iancu Andreea 28.09.2021, 14:22
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori. Momentul în care a reușit să depășească Facebook

Aplicația TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori, depășind Facebook, un alt gigant al mediului online. Se pare că rețeaua de socializare care a apărut inițial în China se bucură de succes la nivel global, de vreme ce aceasta a atins o bornă istorică. Anunțul reușitei a fost transmis chiar de către reprezentanții companiei, în urmă cu o zi.

TikTok a strâns un miliard de utilizatori și a depășit Facebook

Aproape că nu există om care să nu fi auzit măcar de aplicația TikTok sau să nu fi urmărit un clip împărtășit de grupul de prieteni de pe această platformă de socializare. Succesul aplicației create de chinezi a strâns un miliard de utilizatori deja, TikTok reușind să depășească până și rețeaua de socializare Facebook, considerată numărul 1 în acest top. Vestea care i-a bucurat pe chinezi a fost transmisă chiar de către reprezentanții companiei, în urmă cu o zi. Aceștia au apreciat creatorii de conținut care postează clipuri video pe platformă, dar și celor care formează comunități în jurul produselor lor și utilizatorilor care admiră postările de pe TikTok.

Din Singapore, São Paolo, Stockholm sau Seattle, TikTok îi celebrează pe creatorii care inspiră, pe artiştii care lansează albume de succes, brandurile care îi ajută pe oameni să descopere produse pe care le iubesc, comunităţile care ne inspiră şi oamenii care ne fac să râdem şi să dansăm, spun cei de la TikTok.

Aplicația TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori, depășind Facebook
Aplicația TikTok, succes răsunător la nivel global

Aplicația din China, cea mai descărcată din 2020

TikTok a devenit un adevărat fenomen în multe locuri ale lumii, un miliard de utilizatori alegând să folosească platforma de socializare pentru a urmări sau a împărtăși conținut video pentru comunitățile lor. Succesul aplicației din China se măsoară în numărul de descărcări al acesteia la nivel global, rețeaua de socializare reușind să depășească Facebook pentru prima dată din 2018, de când au început să se contorizeze aceste cifre.

Conform AppAnnie, compania care se ocupă cu statisticile, TikTok a fost cea mai descărcată aplicație din anul 2020, semn că pandemia le-a purtat noroc chinezilor, în mod ironic. În urmă cu doar un an, în 2019, TikTok se plasa doar pe locul al patrulea, după aplicații precum Facebook Messenger, Facebook şi Whatsapp. Ascensiunea chinezilor a fost cu adevărat uluitoare în ultima perioadă, mai cu seamă având în vedere că inițial, aplicația destinată creării de videoclipuri scurte a fost lansată în China, sub numele de „A.me”, în septembrie 2016, de către Zhang Yiming. Ulterior, aceasta a debutat și în statele din afara Chinei abia în 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...