Țigările care vor dispărea din magazine. Erau printre preferatele românilor

Ana-Maria Tudor 02.06.2023, 14:59
Țigările care vor dispărea din magazine. Erau printre preferatele românilor

În mod oficial companiile producătoare de țigări au anunțat că acestea vor dispărea treptat din lanțurile de magazine mari, precum Kaufland, Cora sau Mega Image. Această veste a fost făcută cunoscută recent în cadrul unui eveniment desfășurat în Berlin, unde producătorii și-au exprimat dorința de a se retrage din industria tutunului și de a se concentra în schimb pe promovarea produselor cu un risc mai redus pentru sănătate.

Dispar țigările preferate de români

O noua lovitura pentru fumatori. Tigarile se scumpesc de astazi

Producătorii de țigări și-au exprimat dorința de a se retrage treptat din industrie și de a promova în schimb produse care prezintă un risc mai redus pentru sănătate.

„Ne vom retrage din afacerea cu țigări și vom oferi doar produse cu risc redus”, a declarat Markus Essing, șeful austro-german al companiei americane de tutun Philip Morris, la un eveniment organizat în Berlin.

Brandul de țigări Marlboro, preferat de mulți români, va fi retras de pe piață și nu va mai fi comercializat în cadrul marilor lanțuri de magazine, inclusiv Kaufland, Cora și Mega Image. Gigantul american din industria tutunului a anunțat că va renunța la producția și distribuția de țigări clasice.

Când vor fi eliminate după piață țigările Marlboro

De-a lungul anilor, brandul Marlboro a reușit să se mențină în topul industriei globale a tutunului. Cu toate că a deținut o poziție puternică și a fost printre cele mai vândute mărci de țigări, oferind o gamă variată de produse, conducerea companiei Philip Morris a luat decizia de a retrage țigările clasice de pe piață.

Această decizie semnalează o schimbare semnificativă în strategia companiei și în abordarea față de sănătatea consumatorilor. Înțelegând impactul negativ al fumatului asupra sănătății și dorind să promoveze alternative mai sigure, Philip Morris a hotărât să renunțe la producția și comercializarea țigărilor clasice.

Markus Essing nu a furnizat un calendar precis pentru această tranziție. Cu toate acestea, el a indicat că retragerea din afacerea cu țigări clasice va avea loc treptat, într-un interval estimat de zece până la cincisprezece ani. În viitor, Philip Morris intenționează să ofere fumătorilor doar dispozitive de încălzire a tutunului și țigări electronice pentru lichide, care conțin mai puține substanțe nocive în comparație cu țigările tradiționale.

Marca de țigări Marlboro a fost introdusă pe piață în 1924 de către Philip Morris. Inițial, țigările Marlboro erau destinate femeilor. Acestea aveau un design elegant, cu un filtru de culoare roz și o țigară subțire. Femeile care fumau au fost încântate de acest produs, considerat un simbol al luxului în acea perioadă. Cu toate acestea, vânzările inițiale nu au atins nivelul estimat de producători. Ca urmare, Philip Morris a decis să revizuiască strategia de marketing și să rebranduiască produsul ca fiind destinat în mod specific bărbaților.  Designul țigaretelor Marlboro a fost schimbat, adoptând un filtru de culoare albă și o țigară mai groasă. Astfel, produsul a fost relansat ca o marcă de țigări masculină.

 

Urmăriți Impact.ro și pe