Testul IQ pe care mulți români îl pică. Răspunde repede cât face 5+5(5-5)-5

Beatrice Dumitru 18.05.2023, 12:37
Testul IQ pe care mulți români îl pică. Răspunde repede cât face 5+5(5-5)-5

Coeficientul de inteligență este o cifră cu care măsurăm inteligența fiecărei persoane. Teste pentru aflarea coeficientului de inteligenţă (IQ) sunt certificate şi folosite peste tot în lume. Iată un test la îndemâna oricui, dar pe care mulți îl pică. Cum se rezolvă 5+5(5-5)-5?

Test IQ interesant

Cu siguranță ați auzit de multe ori despre IQ, dar ce este IQ-ul? Coeficientul de inteligență este o cifră cu care măsurăm inteligența fiecărei persoane. Pentru a afla această cifră se efectuează teste care măsoară, pe de o parte, vârsta mentală și pe de altă parte, vârsta cronologică, iar din aceste date se calculează coeficientul intelectual.

Pentru măsurarea coeficientului de inteligență se propun de obicei o serie de teste care includ probleme de tot felul: limbaj, spațial sau matematic. Cu siguranță de-a lungul vieții tale ai făcut câteva dintre aceste teste de inteligență. Iată un test IQ tare interesant, care pare ușor, dar nu mulți pot găsi soluția corectă. Cât face 5+5(5-5)-5?

Testul IQ pe care mulți români îl pică. Răspunde repede cât face 5+5(5-5)-5
Coeficientul de inteligență este o cifră cu care măsurăm inteligența fiecărei persoane.

Cum se rezolvă ecuația 5+5(5-5)-5?

Pentru a ajunge la răspunsul corect trebuie să ții cont de ordinea operațiilor pe care ai învățat-o în clasele primare. Încearcă să rezolvi exercițiul și dacă nu reușești îți dezvăluim cum poți afla rezultatul corect.

Întodeauna operația din paranteză se efectuează prima și astfel, (5-5)=0. Egalitatea devine: 5+5×0-5. Apoi urmează înmulțirea: 5×0 = 0. Așadar: 5+0-5 = 5-5 = 0.

Cea mai inteligentă persoană care a trăit vreodată

Majoritatea oamenilor (85%) au un IQ care se situează în jurul valorii de 100 (90– 10), adică o inteligenţă medie. O valoare peste 120 este considerată inteligenţă superioară, la 130 e supradotare, iar de la 140 în sus este vorba despre genii.

William Siddis, cu un IQ de 250-300, este, se pare, cea mai inteligentă persoană care a trăit vreodată. A fost un copil-minune american, cu abilități matematice remarcabile și care stăpânea multe limbi străine. După unele surse, se pare că a fost persoana cu cel mai mare IQ.

Acesta are o poveste de viaţă spectaculoasă, a fost admis la Harvard la nouă ani, vorbea 27 de limbi străine şi a inventat propriul limbaj, dar cu toate acestea nu s-a putut adapta lumii în care a trăit. A avut probleme cu legea, a fost arestat, a avut o cădere nervoasă, iar în ultimii ani ai vieţii a lucrat ca funcţionar public.

Scriitorul german Goethe (210), chimista Marie Curie (180-200), şahistul Garry Kasparov (190), filosoful francez Voltaire (190-200) sau Albert Einstein (160) se numără printre cele mai inteligente persoane din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...