Test de acuitate. Cât de repede vezi ursul polar care se ascunde în poză?

Anca Manolica 20.02.2023, 14:52

Iluziile optice pot fi amuzante și fascinante, dar ne pot spune, de asemenea, o mulțime de informații despre modul în care funcționează creierul și sistemul perceptiv. Dacă și tu dorești să îți testezi abilitățile de observare, acest test acuitate este numai bun. Hai să vedem cât de repede vezi ursul polar care se ascunde în poză.

În câte secunde reușești să găsești ursul polar ascuns

Iluzia provine din cuvântul latin illusio sau illusionem, care înseamnă a batjocori sau a păcăli. Prin urmare, premisa de bază a unei iluzii optice este de aceea de a înșela, păcăli creierul uman. Conform cercetărilor, acestea pot ajuta la înțelegerea modului în care funcționează acesta.

Din informațiile obținute în urma studiilor privind impactul iluziilor optice asupra creierului, oamenii de știință au identificat ce zone ale creierului sunt activate atunci când oamenii încearcă să le deslușească tainele.

Pe lângă faptul că acționează ca ajutoare de cercetare în studiile științifice, iluziile optice ajută, de asemenea, la eliberarea temporară a stresului din viața noastră de zi cu zi și oferă, de asemenea, un exercițiu sănătos pentru creier. De asemenea, sunt folositoare și în îmbunătățirea abilităților de observare.

Testează-ți abilitățile de observare

Imaginea de mai jos prezintă o scenă de gheață polară din Arctica, în care se poate observa că pământul este acoperit cu straturi de zăpadă, iar undeva este ascuns un urs polar. Reușești să îl găsești în numai 15 secunde? Este un bun test al abilităților tale de observație, iar elementul timp adaugă și mai mult la competitivitatea provocării.

Găsește ursul polar din imagine
Găsește ursul polar din imagine

Cum ursul polar este de culoare albă, la fel și zăpada, observarea ursului polar devine mai dificilă. Așadar, privește imaginea cu toată atenția, pentru că acesta poate fi prezent oriunde. Ai reușit? Dacă nu, vezi soluția în Galeria FOTO.

Iluziile optice sunt unul dintre cele mai simple instrumente pentru a testa abilitățile de observare și inteligența. Deși este considerată o modalitate bună de a-ți testa inteligența, există și alte mijloace prin care poți face asta. Astfel, dacă dorești cu adevărat să îți cunoști nivel de IQ, testele create de profesioniști sunt cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Citește și: Tu ce vezi în această imagine? Puţini au ghicit. Iluzia optică de mai jos a devenit virală

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...