Țara unde muzica e interzisă la nunți. „Care mai e diferența dintre o nuntă și o înmormântare?”

Raluca Alexe 13.06.2023, 14:20
Țara unde muzica e interzisă la nunți. „Care mai e diferența dintre o nuntă și o înmormântare?”

Talibanii interzic muzica la nunți. Decizia a fost luată după o întâlnire cu proprietarii sălilor de evenimente din Kabul în care li s-a spus să nu ofere activități care încalcă regulile islamice.

Muzica, interzisă de talibani la nunți

Poliția religioasă a talibanilor a cerut proprietarilor de săli de evenimente din Kabul să nu mai ofere muzică și alte activități care încalcă regulile islamice pentru nunți sau evenimente similare.

Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului a transmis printr-un comunicat că această măsură a fost anunțată în cadrul unei întâlniri cu prorpietarii sălilor de nunți. Acestora li s-a impus să respecte deciziile luate de minister. Încă de anul trecut talibanii au cerut interzicerea muzicii la nunți, însă nu s-a aplicat peste tot.

În Kabul, sălile de nunți nu sunt la mare căutare, deoarece proprietarii fac presiune pe familii să organizeze evenimente la prețuri foarte mari. Astfel, mulți tineri nu reușesc să își facă nunta așa cum și-ar dori. Pentru a se apăra, un proprietar al unei săli de lux a declarat sub anonimat că există săli separare pentru femei și pentru bărbați, precum și chelneri femei, cameramani și fotografi femei pentru sala destinată acestora, în așa fel încât presupusele reguli islamice impuse de talibani să fie respectate.

„Dacă nu există muzică la o nuntă, atunci care este diferenţa între o ceremonie de nuntă şi o ceremonie de înmormântare?”, a mai spus el.

Talibanii au revenit la putere în Afganistan în august 2021. Atunci, mulți artiști au părăsit țara mult prea conservatoare, cerând azil în țări occidentale. Talibanii consideră muzica ca fiind împotriva învățăturilor Islamului.

Urmăriți Impact.ro și pe