Nu este niciun secret că despărțirile pot lăsa urme adânci în subconștientul și în inima noastră. Tocmai din acest motiv, autoritățile unui stat s-au gândit să lanseze o campanie neobișnuită. Aceasta are rolul de a-i ajuta pe tinerii din ţară să treacă mai uşor peste separările dureroase. Au fost alocate 3,7 milioane euro!
O campanie pentru consolarea tinerilor părăsiți
O țară își ajută tinerii să se refacă după despărțiri printr-o nouă campanie inedită. Este vorba despre Noua Zeelandă. Această campanie, intitulată Love Better, se adresează în mod special generației Z și are scopul de a-i ajuta pe adolescenți să treacă mai ușor peste relațiile eșuate.
Ea le oferă o platformă prin care pot vorbi cu profesioniști despre fostele lor relații și nu numai. În plus, tinerii vor avea la dispoziție videoclipuri, articole și chiar podcasturi.
„Despărţirile sunt grele, dar puteţi să treceţi definitiv peste ele. Asumaţi-vă sentimentele”, spune o voce liniştitoare din videoclipul campaniei.
Totodată, tinerii sunt încurajați să discute despre experiențele lor. De altfel, în imagini apar mai mulţi adolescenți care explică felul în care au gestionat despărţirea de un fost partener de cuplu.
„Trebuia să o fac, sincer. Devenise ridicol, devenise ceva atât de incontrolabil. Am nevoie să dorm noaptea. Am nevoie să uit”, spune un tânăr, care a început prin a o bloca pe fosta lui iubită pe reţelele sociale.
Statul care isi ajuta tinerii sa treaca peste o despartire dureroasa
„Vrem să îi susţinem pe tinerii noştri”
Ministrul Asociației pentru Dezvoltare Socială, Priyanca Radhakrishnan, a spus că Guvernul Noii Zeelande va pune la bătaie 6,4 milioane de dolari neozeelandezi (3,7 milioane de euro) pentru această campanie în următorii trei ani.
„Ştim că despărţirile ne afectează. Vrem să îi susţinem pe tinerii noştri (…) şi să îi facem să conştientizeze că există o metodă pentru a ieşi din aceste situaţii fără să sufere sau fără să provoace suferinţe altora.”, a spus ea.
Conform cercetărilor efectuate în 2022, aproape 80 la sută dintre tinerii din Noua Zeelandă, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, au fost într-o relație, iar 87 la sută dintre aceștia au suferit sau au cauzat la rândul lor efecte nefaste.
Cei mai mulți tineri, în jur de 55%, nu sunt încrezători sau sunt doar „oarecum încrezători” că ar putea pune capăt unei relații fără a face rău, au mai arătat cifrele.
Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...