Țara în care șefii iau amendă dacă își deranjează angajații în timpul liber. Sunt obligați să le plătească și curentul

Beatrice Dumitru 09.11.2021, 11:45
Țara în care șefii iau amendă dacă își deranjează angajații în timpul liber. Sunt obligați să le plătească și curentul

Pandemia de coronavirus schimbă regulile în privința muncii la domiciliu. Angajații dintr-o țară europeană vor beneficia de condiții mai bune, după ce a fost aprobată o lege care interzice șefilor să-i mai deranjeze după terminarea programului de lucru.

Ce obligații au angajatorii după schimbarea Legii Muncii

Noile reguli aprobate la sfârșitul săptămânii trecute sunt un răspuns la explozia muncii la domiciliu, ca urmare a pandemiei de COVID-19, a declarat paridul aflat la guvernare în această țară. Conform noilor reguli, angajatorii vor primi sancțiuni, în cazul în care contactează angajații în afara orelor de program, cu excepția situațiilor foarte importante, potrivit Euronews.

Țara care a adoptat această măsură este Portugalie. Și nu este singura obligație pe care o au angajatorii. Companiile sunt obligate să participe la plata cheltuielilor generate de munca la distanță, cum ar fi facturi mai mari la electricitate și internet.

Țara în care șefii iau amendă dacă își deranjează angajații în timpul liber. Sunt obligați să le plătească și curentul
Schimbări pentru munca la domiciliu.

Există beneficii ale muncii la domiciliu, dar vrem să adaptăm legislaţia la aceste evoluţii”, a anunţat Guvernul de la Lisabona.

De asemenea, angajatorii nu au voie nici să-și monitorizeze angajații în timp ce lucrează acasă. Dar aceste modificări la Legea Muncii din Portugalia nu se vor aplica și firmelor cu mai puțin de zece angajați.

Portugalia, prima țară din Europa care a schimbat regulile pentru munca la distanță

Noile regulireprezintă o veste bună și pentru părinți. Ei au acum dreptul de a lucra de acasă fără a fi nevoiți să ceară voie angajatorilor, până când copilul va ajunge la vârsta de opt ani.

Portugalia a fost prima țară europeană care și-a modificat regulile pentru munca la distanță, ca urmare a pandemiei de COVID-19, în ianuarie anul acesta. Regulile temporare au făcut ca munca la distanță să fie o opțiune, cu câteva excepții, și au obligat angajatorii să pună la dispoziție instrumentele necesare pentru ca angajatul să-și poată îndeplini sarcinile de acasă.

În 2020, Finlanda a fost pe primul loc al țărilor din UE pentru munca la domiciliu. pe loc doi a fost Luxemburg, iar pe locul trei s-a aflat Irlanda.

Urmăriți Impact.ro și pe