Țara în care profesorii nu mai pot preda fără certificatul verde. Rămân și fără salariu

Stan Filon, Cristi Ionică 23.09.2021, 19:13
Țara în care profesorii nu mai pot preda fără certificatul verde. Rămân și fără salariu

Profesorii din Israel sunt obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului, pentru a mai putea preda copiilor. În cazul în care aceștia nu vor să se vaccineze sau să se testeze, dascălii nu vor mai fi primiți în școli, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației din Israel.

Profesorii din Israel, obligați să se vaccineze

Creșterea numărului de noi îmbolnăviri cu coronavirus a făcut ca autoritățile israeliene să ia măsuri dure. Astfel, începând cu data de 3 octombrie, toți profesorii din Israel sunt obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului. Cei care nu s-au vaccinat și nu doresc să se testeze nu vor mai putea preda începând cu data respectivă.

În plus, aceștia nu vor mai avea voie să predea nici în mediul online, în cazul închiderii școlilor și nici nu vor mai primi salariu, după cum a anunțat joi Ministerul Educaţiei. O altă noutate este cea legată de certificatele verzi, care vor avea un termen de expirare!

Profesorii din Israel, obligati sa se vaccineze
Profesorii din Israel, obligati sa se vaccineze

Certificatul verde expiră în 6 luni

Potrivit dpa, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar timp de şase luni de zile, după a doua vaccinare. După aceea, profesorii trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, pentru a primi un no certificat verde.

Se pare că în prezent sunt doar 300 de profesori care refuză să se vaccineze sau să se testeze. Autoritățile spun că cifra este una mică, fiind vorba de 300 de persoane din 2.100.000 de profesori!

Reamintim faptul că certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19. Prin aceste măsuri, autoritățile încearcă să crească rata de vaccinare, care a stagnat în ultima perioadă, și să îi convingă și pe cei scepticii privind imunizarea că aceasta este singura posibilitate ca virusul să fie învins.

Între timp, numărul de noi îmbolnăviri a crescut în fiecare zi și în Israel. Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, mai scrie sursa citată de Agerpres. Până în prezent, în jur de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi. Mai mult, în Israel a început deja vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar procentul este unul destul de ridicat. Nu mai puțin de 34% din populație a primit deja a treia doză de vaccin!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...