Țara din Europa în care coronavirusul lovește puternic. Pandemia a explodat în ultimele zile

Rădulescu Valentin 02.09.2020, 20:18
Țara din Europa în care coronavirusul lovește puternic. Pandemia a explodat în ultimele zile

Pandemia cu coronavirus pare că nu se mai termină, iar recent numărul de cazuri a început să crească enorm într-una din țările din Europa. Din cauză că autoritățile au relaxat măsurile de prevenire a infecției, pandemia a început să lovească puternic. Care este cea mai afectată țară din Europa?

Cea mai afectată țară din Europe de pandemia cu coronavirus

Spania înregistrează în prezent cele mai multe cazuri de coronavirus. Autoritățile au raportat peste 53.000 de cazuri în ultima săptămână. Așadar, virusul a început să se răspândească mult mai repede față de Statele Unite, țara cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Un epidemiolog din cadrul Institutului de sănătate pentru Sănătatea Globală din Barcelona, a mărturisit că numărul mare de cazuri din Spania poate reprezenta o adevărată pierdere pentru Europa.

„Poate că Spania este canarul din mina de cărbune. Ne pot urma multe ţări – dar să sperăm că nu cu aceeaşi viteză şi nu cu acelaşi număr de cazuri”, a spus epidemiologul Antoni Trilla, potrivit Business Insider.

Sursă Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cum s-a ajuns la o asemenea creștere?

Numărul de cazuri din Spania a explodat după ce autoritățile au relaxat măsurile de distanțare socială în luna iunie, astfel încât s-au putut efectua evenimente familiare și petreceri stradale. De asemenea, s-au deschis și cluburile de noapte și activitățile turistice. Aceste lucruri ar fi dus treptat la o creștere semnificativă a numărului de infecții. Totodată, Franța împarte și o graniță de peste 600 de kilometri cu Spania, lucru ce ar putea duce la creșterea numărului și în această țară.

Spania a fost clasată pe locul nouă la nivel mondial în ceea ce privește numărul de cazuri cu Covid-19. În prezent are 462.858 de cazuri confirmate și peste 29.000 de decese. De asemenea, infecțiile cu noul tip de virus au început să crească și în Italia, Belgia, Grecia, Germania și Europa de Est.

Urmăriți Impact.ro și pe