Țara din Europa care a crezut că a început războiul. Mulți cetățeni au primit mesaje de alarmă

Ioana Bucur 27.08.2022, 10:03
Țara din Europa care a crezut că a început războiul. Mulți cetățeni au primit mesaje de alarmă

O situație greu de explicat de autorități a stârnit panică în rândul oamenilor, mai ales în contextul conflictului din Ucraina. Mulți locuitori dintr-o țară din Europa au crezut că a început războiul, după ce au primit un mesaj alarmant pe telefon. Avertismentul a fost trimis de una dintre cele mai importante instituții ale statului.

„Atac aerian, pericol”

Un eveniment bizar a pus în alertă oamenii dintr-o țară Europeană. Mai mulți șoferi care circulau în apropierea uneia dintre cele mai mari baze ale forțelor aeriene din Suedia au primit un mesaj alarmant ce anunța un atac aerian.

Alerta a fost transmisă prin Trafic Media Channel (TMC), un sistem prin care se poate realiza primirea prin radio a informațiilor rutiere pe dispozitivele de navigație de la bordul autoturismelor.

Mesajul „Atac aerian, pericol” a ajuns miercuri la șoferii care se deplasau în zona Blekinge, acolo unde se află una din cele mai importante baze ale forţelor aeriene suedeze.

Un alt detaliu neobișnuit este acela că autoritățile au aflat despre alertă de la jurnaliști, care fuseseră și ei contactați de mai multe persoane care căutau explicații.

În cele din urmă, s-a descoprit că mesajul a fost trimis de Trafikverket – Administraţia Naţională a Transporturilor. Un purtător de cuvânt al instituției a declarat că o anchetă a fost demarată și că, până în acest moment, nu există foarte multe informații despre originea incidentului, adăugând că nu poate fi exclusă posibilitatea unui atac din exterior.

„Nu știm de ce s-a trimis, dar investigăm în acest moment“, a spus Katarina Wolffram, ofițer de presă la Trafikverket.

Țara din Europa care a crezut că a început războiul. Mulți cetățeni au primit mesaje de alarmă pe telefon

Ample campanii de pregătire a populației în caz de război

În Suedia se derulează ample programe de informare și pregătire a populației în cazul izbucnirii unui război. Sunt distribuite broșuri în fiecare locuință cu cuprind instrucțiuni privind acțiunile necesare în astfel de situații.

Țara scandinavă a scris istorie, punând capăt statului său neutru când, împreună cu Finlanda, a solicitat aderarea la NATO. Decizia a fost o consecință directă a războiului început de Rusia în Ucraina.

Vineri, cele două state și-au reafirmat angajamentul împotriva „terorismului”, a transmis preşedinţia turcă după o întâlnire în Finlanda între reprezentanţii turci, suedezi şi finlandezi ce a vizat tocmai cererea de aderare a țărilor la NATO ce este, în prezent, blocată de autoritățile de la Ankara.

„Finlanda şi Suedia şi-au reiterat angajamentul, consemnat în memorandumul trilateral (semnat la sfârşitul lunii iunie), de a manifesta solidaritate şi cooperare totală cu Turcia în lupta împotriva tuturor formelor şi manifestărilor de terorism”, se arată în comunicatul emis de biroul purtătorului de cuvânt al preşedinţiei turce.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...