Țara de la granița cu România care interzice vânzarea de alcool după orele 22:00

Alexandru Ioanid 10.07.2019, 10:48
Țara de la granița cu România care interzice vânzarea de alcool după orele 22:00

O țară vecină cu România interzice vânzarea de alcool după orele 22:00. Amenzile pentru comercianții care încalcă această regulă sunt extrem de dure.

Partidul Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, a venit cu un proiect de lege care interzice vânzarea de băuturi alcoolice după orele 22:00. Interdicția se aplică până a doua zi, la 6:00 dimineața. Jurnaliștii de la Portfolio.hu susțin că acestă regulă se va aplica, potrivit inițiativei, magazinelo care vând tutun.

Partidul aflat la guvernare ar vrea ca aceste magazine să dispară treptat. Proiectul de lege ar veni și în urma nemulțumirii unor cetățeni, care s-au arătat deranjați de faptul că multe persoane consumă alcool în interiorul magazinelor care vând tutun.

Vânzarea de băuturi alcoolice, interzisă după orele 22:00: la cât ajung amenzile

Proiectul de lege care le interzice magazinelor care vând tutun să comercializeze băuturi alcoolice după ora 22:00 aparține partidului de guvernământ Fidesz, condus de premierul Viktor Orban.

Interdicția de a vinde alcool e valabilă între orele 22 și 6. Cine încalcă această regulă, riscă amenzi uriașe. Potrivit presei din Ungaria, amenzile vor fi diferite și vor fi calculate în funcție de abateri.

Amenda va fi stabilită în felul următor: pentru prima încălcare a restricţiei se va percepe o amendă cuprinsă între 50.000 şi 500.000 de forinţi. Pentru a doua încălcare, amenda va fi cuprinsă între 100.000 şi 1 milion de forinţi.

Partidul de la guvernare speră, astfel, să descurajeze consumul de alcool, dar și să reducă numărul magazinelor de tutun. Mulți cetățeni din Ungaria s-au declarat deranjați de faptul că oamenii se adună acolo pentru a fuma și pentru a consuma băuturi alcoolice.

De multe ori, gălăgia provocată de aceste grupuri de persoane este deranjantă pentru cei care locuiesc în zonă. Ungaria nu e prima țară europeană care vrea să interzică vânzare de alcool după ora 22:00. Alte țări europene au luat de multă vreme astfel de măsuri.

Urmăriți Impact.ro și pe