Țara în care pot intra din nou turișii, după doi ani de restricții. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Beatrice Dumitru 07.02.2022, 14:03
Țara în care pot intra din nou turișii, după doi ani de restricții. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Australia va redeschide granițele pentru călătorii vaccinați, după doi ani de restricții dure pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. În această perioadă, cel mai mult de suferit sectorul turismului, unde pierderile s-au ridicat la 101,7 miliarde de dolari. Nouă din zece australieni cu vârsta peste 16 ani sunt vaccinați cu schemă completă.

Australia își redeschide granițele

Uriașa insulă-continent, Australia, și-a închis granițele în martie 2020 pentru a se proteja de pandemie. În ultimii doi ani, australienii nu au avut voie să părăsească țara lor și doar câțiva vizitatori au obținut o scutire pentru a intra în Australia.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat că pe 21 februarie țara își va redeschide granițele pentru călătorii vaccinați, după ce a impus unele dintre cele mai dure restricții de intrare din lume și după doi ani de încercări pentru sectorul turismului, pompând miliarde de dolari în economia numărul 13 a lumii, scrie Reuters.

Australia va redeschide granițele, după doi ani de restricții. Condiția impusă de autorități
Australia a inchis granițele în 2020.

Au trecut aproape doi ani de când am decis să închidem granițele Australiei. Țara iși va redeschide granițele pentru toți deținătorii de certificate de vaccinare pe 21 februarie. Dacă sunteți dublu vaccinat, așteptăm cu nerăbdare să vă primim iar în Australia”, a declarat Scott Morrison după o reuniune a cabinetului privind securitatea națională.

Turismul, cel mai afectat sector din Australia în timpul pandemiei

Sectorul turismului, care s-a bazat pe piața internă, puternic afectată și ea de restricțiile de circulație, a salutat decizia care vine cu trei luni înainte de alegeri.

Pierderile din turismul internațional și intern de la începutul pandemiei au totalizat 101,7 miliarde dolari, potrivit organismului guvernamental Tourism Research Australia. Cheltuielile pentru călătoriile internaționale în Australia au scăzut de la 44,6 miliarde USD în anul financiar 2018-19 la 1,3 miliarde USD în 2020-21, a spus TRA.

De-a lungul celor doi ani de când granițele au fost închise, sectorul a fost în genunchi. Acum ne putem îndrepta eforturile colective către reconstruirea unei industrii care este în paragină”, a declarat Peter Shelley, directorul general al Consiliului Australian de Export pentru Turism.

Ca și în alte țări ale lumii, numărul cazurilor de COVID din Australia a crescut în ultimele săptămâni din cauza variantei Omicron, despre care experții medicali spun că este mai transmisabilă, dar mai puțin severă decât tulpinile anterioare.

Dar, cu peste nouă din zece australieni cu vârsta peste 16 ani vaccinați complet, cazurile noi și spitalizările par să fi încetinit, spun autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...