Țara care îți dă bani ca să o vizitezi. Cum te plătesc, e unică în Europa

Stan Filon 11.08.2021, 17:12
Țara care îți dă bani ca să o vizitezi. Cum te plătesc, e unică în Europa

Poate nu vă vine să credeți, dar există o țară care te plătește să o vizitezi! Măsurile luate sunt unele disperate, deoarece turismul, care reprezintă o parte foarte importantă a veniturilor de la buget, a scăzut dramatic, din cauza pandemiei de coronavirus.

Țara care te plătește ca să o vizitezi

Așa s-a ajuns ca autoritățile din Malta să îi plătească pe turiștii care vin să viziteze țara. Turiștii se vor trezi cu o surpriză foarte păcută din partea autorităților din Malta, care s-au oferit să suporte costul unei părți importante din cazare.

Așa vor autoritățile din Malta să reînvie turismul. Deconteaz cazarea, integral sau parțial. Pentru a beneficia de aceste reduceri, sunt însă și niște condiții care trebuie îndeplinite. Pentru a beneficia de cazare redusă, suportată de stat, nu trebuie să fi apelat la agenţii sau la platforme dedicate, iar biletul să fie luat în particular. În plus, vacanța trebuie să fie planificată după data de 1 iunie și să fie rezervate minimum trei nopţi de cazare la un hotel.

Tara care te plateste ca sa o vizitezi
Tara care te plateste ca sa o vizitezi

Câți bani primesc turiștii

Turiștii care îndeplinesc aceste condiții vor primi de la Autoritatea pentru Turism a Maltei 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Mai mult decât atât, turiștii care aleg să meargă în insula Gozo, a doua ca mărime din Malta și cunoscută pentru plajele ei perfecte, vor beneficia de încă o reducere cu 10%! Potrivit datelor oficiale, statul maltez a pus la dispoziție un buget de 3,5 milioane de euro pentru acest proiect și s-a estimat că de acești bani vor beneficia peste 35.000 de turiști.

În anul 2018, turismul reprezenta o pondere de 27% din Produsul intern Brut a Maltei. În 2019, au fost cazați în Malta aproape 2,8 milioane de turiști, ca mai apoi cifra să scadă cu 77%, în 2020. Acum, autoritățile malteze fac eforturi mari pentru a atrage din nou turiștii în țara lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...