Ţara care îşi redeschide graniţele pentru turiştii vaccinaţi. De când vor putea călători românii acolo

Badea Violeta 28.10.2021, 16:02
Ţara care îşi redeschide graniţele pentru turiştii vaccinaţi. De când vor putea călători românii acolo

Veste bună pentru românii care vor să plece în vacanță. O țară este pregătită șă-și redeschidă graniţele pentru turiştii străini vaccinaţi împotriva Covid-19 . Iată despre ce stat este vorba și când vor putea călătorii turiștii acolo.

O țară este pregătită să primească turiştii care au certificat de vaccinare

Românii cărora le-a fost dor de vacanțe primesc o veste îmbucurătoare. Israel este pregătită șă-și redeschidă frontierele pentru turiștii străini care s-au vaccinat. Anunțul a fost făcut de către Guvernul acestei țări, potrivit celor de la News.ro.

De asemenea, prim-ministrul Naftali Bennett a vorbit despre intenția autorităților de a redeschide ţara turiştilor străini începând de la data de 1 noiembrie. Momentan, măsura nu a fost încă validată, dar biroul de presă al Guvernului a vorbit despre această posibilitate.

În plus, redeschiderea frontierelor pentru străini ar însemna automat simplificarea proceselor de intrare pentru cetățenii israelieni și pentru muncitori. În prezent, cei care vin în Israel sunt obligați să prezinte și un permis de intrare.

Israelul isi redeschide granitele pentru turistii vaccinati
Israelul isi redeschide granitele pentru turistii vaccinati

Ce vaccinuri recunoaște Israelul

Începând cu data de 1 noiembrie, cei care vor intra în Israel vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare de cel puţin şase luni. De asemenea, turiștii au obligația de a prezenta un test PCR valabil maximum 72 de ore înainte de plecarea lor şi vor fi nevoiți să facă un alt test la venire.

Autoritățile au precizat că turiștii vor fi scutiți de carantină doar după ce al doilea test va fi confirmat negativ. Menționăm că acesta se face în general în mai puţin de 24 de ore. De asemenea, autoritățile israeliene au precizat că sunt recunoscute vaccinurile de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm, şi se va aproba și Sputnik V din data de 15 noiembrie.

80% din cetățenii israelieni sunt vaccinați

Inițial, premierul israelian, Naftali Bennett, nu precizase că și Sputnik V se află printre vaccinurile recunoscute. La scurt timp după anunțarea serurilor aprobate, oficialul a plecat în Rusia și a avut o discuție cu preşedintele Vladimir Putin.

Ulterior, Sputnik V a fost inclus pe lista serurilor recunoscute de Israel. Presa israeliană a reacționat imediat și a scris că adăugarea acestui vaccin în listă reprezintă un gest „diplomatic” faţă de aliatul său.

Menționăm că nu mai puțin de 80% de israelieni sunt vaccinați cu ambele doze, mai exact aproximativ 5,7 milioane de oameni. În această perioadă, guvernul ia în calcul și posibilitatea scăderii vârstei de vaccinare la cinci ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...