Tânăr reținut după ce a organizat lupte ilegale între câini periculoși. Ce rase de patrupezi au fost găsiți la domiciliul acestuia

Alexandrina Toader 20.04.2021, 16:58

Tânăr reținut după ce a organizat lupte ilegale între câini periculoși. Un tânăr din localitatea Stănești, județul Gorj, a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi organizat lupte ilegale între câini periculoși. El a fost ridicat din locuința sa în urma unor perchezii făcute în această dimineață de polițiști.

Tânăr reținut după ce a organizat lupte ilegale între câini periculoși

Tânărul a intrat în atenția polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în urmă cu cinci zile, după ce a postat pe o rețea de socializare mai multe videoclipuri și fotografii în care apărea o luptă organizată între doi câini rasa Presa Canario, dintre care unul îi aparținea. În filmare, câinii, considerați de lege ca făcând parte din categoria celor periculoși/agresivi, erau îndemnați să se atace reciproc, iar în timpul luptei se putea observa cum un câine îl domină și doboară pe celălalt.

Totodată, polițiștii au constatat că tânărul avea postată și o fotografie alături de un câine de culoare neagră, care are urechile tăiate parțial, fapt interzis de lege. În urma percheziției domiciliare au fost ridicați și plasați în adăpost, patru câini rasa Presa Canario și Pitbull, pregătiți pentru lupte între câini.

Tanar retinut dupa ce a organizat lupte ilegale intre caini periculosi
Tanar retinut dupa ce a organizat lupte ilegale intre caini periculosi

În dimineața zilei de 20 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Gorj au desfășurat o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuința unui tânăr de 20 de ani, din comuna Stănești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de organizarea de lupte între câini, pregătirea în acest scop, precum şi participarea cu câini la astfel de lupte și efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Tânărul din Stănești a fost reținut pentru 24 ore și se află acum în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La percheziții au participat și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și reprezentanți ai DSVSA Gorj și medici veterinari autorizați.

Urmăriți Impact.ro și pe