Surpriză mare pentru românii care merg în Grecia vara aceasta. Cu ce vor fi aşteptaţi turiştii de greci

Badea Violeta 23.05.2022, 11:01
Surpriză mare pentru românii care merg în Grecia vara aceasta. Cu ce vor fi aşteptaţi turiştii de greci

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români în sezonul estival și nu numai. Anul acesta, grecii se aşteaptă ca mai mulţi turişti din țara noastră să viziteze superbele insule. Asta după ce anul 2021 a fost un an foarte afectat de pandemie, când s-a înregistrat o scădere considerabilă a numărului turiştilor români din Grecia, comparativ cu 2019. Iată ce surpriză uriașă le-a pregătit grecii românilor!

Surpriza pregătită de greci pentru români

Grecia este una dintre cele mai populare destinații din Europa. Asta și pentru că această țară are multe de oferit, iar prețurile sunt extrem de avantajoase.

În primul rând, turiștii găsesc în Grecia mâncăruri delicioase, cărora nu le pot rezista. În al doilea rând, țara are multe peisaje foarte frumoase, care poate fi văzut pe tot parcursul anului.

Anul acesta, grecii au pregătit și o surpriză pentru români, care cu siguranță va fi pe gustul multora dintre ei. Mai exact, aceștia îi vor întâmpina pe turiștii din țara noastră cu cârnaţi, cartofi prăjiţi şi pui la grătar, așa cum precizează un internaut, pe grupul de Facebook „Forum Grecia”, dedicat vacanțelor în această țară minunată.

„Iar surpriza este că vor mânca: 1. Cârnaţi, 2. Cartofi prăjiţi şi pui la grătar, 3.Sosuri cu multă carne tocată şamd. Bucătari români pentru români adevăraţi.”, a scris românul.

Insula din Grecia pe care turiștii nu au voie în 2022. E supranumită Caraibele Europei și era plină de vizitatori
Grecia

Câți bani te costă să mergi cu mașina în Grecia

Te-ai gândit deja să mergi în vacanță în Grecia? Ei bine, atunci cu siguranță te vor ajuta următoarele informații. Cei de la hotnews.ro au făcut, de curând, câteva calcule în ceea ce privește prețul drumului cu mașina spre Grecia.

Dacă alegi acest mijloc de transport, ține cont de prețurile carburanților. În România, un litru de benzină costă 1,586 euro, în Bulgaria e 1,518 euro, iar în Grecia costă 2,171 euro.

În schimb, litrul de motorină este în ţara noastră 1,748 euro, în Bulgaria costă 1,619 euro şi în Grecia este de 1,911 euro. Astfel, dintre cele trei ţări pe unde vei trece, carburanţii cei mai ieftini îi găsești în Bulgaria.

Spre Halkidiki ai de parcurs câțiva kilometri buni. 798 kilometri sunt până la Paliouri, spre extremitatea de sud a braţului Kassandra, şi 762 de kilometri până la Sarti, pe braţul Sithonia. Deci oricare dintre braţe ar fi destinaţia ta, tot va trebui să alimentezi autoturismul pe drum.

Ținând cont de prețuri, indicat ar fi să faci plinul în Bulgaria. Ai de achitat, de asemenea, și niște taxe de drum. Pentru traversarea Bulgariei este nevoie să cumperi o vignetă imediat ce intri în această ţară sau dinainte.

Aceasta te costă, pentru o săptămână, 15 leva, adică 7,6 euro. Dacă petreci mai mult de şapte zile în Grecia, va trebui să cumperi vignetă de Bulgaria şi la întoarcere. Taxa se poate plăti la vamă, în benzinării sau online, pe site-ul autorităţii de resort din Bulgaria.

Vigneta e obligatorice. Cei care nu o cumpără riscă o amendă de 70 de leva, mai exact de 36 de euro. În Grecia nu există vignetă, dar se achită anumite taxe de autostradă în funcţie de tipul de maşină. Dus-întors ar însemna cam 15 euro până în Thassos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...