Summitul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Ce a anunțat Rusia despre întâlnire

Beatrice Dumitru 21.02.2022, 12:58
Summitul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Ce a anunțat Rusia despre întâlnire

Rusia a reacționat imediat după ce Franța a nunțat că va avea loc un summit între Joe Biden și Vladimir Putin pentru a încerca să dezamorseze criza din Ucraina. De asemenea, Moscova a negat acuzațiile SUA că ar pregăti o listă cu cetățeni ucraineni care vor fi eliminați după ce va invada Ucraina. „Minciună absolută”, a spus Kremlinul.

Rusia, despre summitul Biden-Putin

Occidentul se teme din ce în ce mai tare că Rusia face ultimele pregătiri pentru a invada Ucraina, iar în încercarea de a dezamorza conflictul, președintele Franței Emmanuel Macron a discutat în ultimele zile de două ori cu Vladimir Putin și i-a propus o întâlnire cu Joe Biden.

După aceste discuții, Franța a anunțat un summit între președinții Joe Biden și Vladimir Putin, acceptat, în principiu, de liderul de la Casa Albă, pentru dezamorsarea crizei dintre Moscova și Occident pe tema Ucrainei și posibila invadare a țării vecine. Însă, Kremlinul a spus că nu există „planuri concrete” pentru o întâlnire între cei doi lideri, însă lasă deschisă calea dialogului, notează BBC.

Summitul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Ce a anunțat Rusia despre întâlnire
Întâlnire Rusia-SUA.

„Există o înțelegere că dialogul ar trebui continuat la nivelul miniștrilor de Externe. Dacă este necesar, desigur, președinții rus și american pot decide să discute printr-un apel telefonic sau să se conecteze prin alte metode”, a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ce spune Rusia despre lista neagră cu cetățeni ucraineni

Rusia a reacționt și după ce SUA au spus că într-o scrisoare adresată șefului ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, ambasadorul Washingtonului la ONU la Geneva se arată că forțele ruse au liste cu cetățeni ucraineni „care vor fi uciși sau trimiși în lagăre în urma unei ocupații militare”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a respins rapoartele serviciilor de informații americane potrivit cărora Rusia are o listă cu cetățeni ucraineni care vor fi eliminați, după ce Moscova va invada Ucraina. Acesta a spus ca această informația este o „minciună absolută”.

De asemenea, Ambasada SUA la Moscova a avertizat, de asemenea, americanii cu privire la posibile atacuri în locuri publice din Rusia, spunând că ar trebui să aibă planuri de evacuare, însă Kremlinul a  descris avertismentul drept „foarte neobișnuit”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...