Sumă uriașă primită de soldații care se alătură războiului lui Putin. Cât este dispus să ofere președintele rus în fiecare lună

Elena Avramescu 19.09.2022, 07:41
Sumă uriașă primită de soldații care se alătură războiului lui Putin. Cât este dispus să ofere președintele rus în fiecare lună

Liderul de la Kremlin scoate artileria grea, dorind să facă orice pentru a câștiga războiul dus împotriva Ucranei. Astfel că armata rusă dorește să integreze în echipa sa soldați contractuali pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina, folosind camioane mobile de recrutare pentru a atrage mai mulți voluntari. În acest sens se oferă o sumă substanțială pe luna ca stimulent.

Vladimir Putin, generos cu cei care se alătură războiului din Ucraina

Mai precis, o unitate specială a staționat un camion toată ziua de sâmbătă într-un parc central din orașul Rostov din sudul Rusiei, în interiorul căruia puteau fi văzuți mai mulți soldați îmbrăcați în camuflaj și cu măști negre. Aceștia au arătat armele din dotare trecătorilor interesați și au împărțit broșuri colorate intitulate „Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui om adevărat”. Cei care acceptă să se alăture trupelor ruse vor primi în jur de 3.000 de dolari pe lună ca stimulent.

Până în acest moment, nici Rusia și nici Ucraina nu vor să dezvăluie pierderile militare suferite, însă agențiile de informații occidentale le estimează la zeci de mii de persoane în total.

Mai mult, se pare că Moscova nu a mai actualizat bilanțul oficial al morților de la data de 25 martie, moment în care a spus că 1.351 de soldați ruși au fost uciși și 3.825 răniți. Cu toate acestea, noua campanie de recrutare demonstrează faptul că Moscova are nevoie acută de mai mulți bărbați, iar ofițerul responsabil de camionul staționat din Rostov a notat faptul că vor fi eligibili rușii și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu cel puțin studii medii.

soldati rusi
Soldati rusi in Ucraina

„Cetățenii cu spirit patriotic aleg să semneze contracte de trei sau șase luni pentru a lua parte la operațiunea militară specială”, a notat maiorul Serghei Ardașev.

În acest sens, salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble, mai precis 2.700 de dolari, fiind de aproape trei ori mai mare decât media națională.

Olaf Scholz, discuție intensă cu Vladimir Putin

În urmă cu câteva zile, cancelarul german Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin au purtat o convorbire telefonică vreme de 90 de minute despre războiul din Ucraina, iar la finalul acesteia liderul german a mărturisit că președintele rus nu consideră că a făcut o greșeală atunci când a declanșat invazia din țara vecină, astfel că i-a cerut câteva lucruri pentru a pune punct conflictului.

Mai precis, Vladimir Putin nu crede că invadarea Ucrainei este o greșeală și nici nu pare să vrea să înceteze atacul neîntrerupt asupra acesteia, însă oficialul de la Berlin l-a sfătuit pe președintele rus să-și retragă trupele, să reia negocierile cu Kievul și, nu în ultimul rând, să respecte suveranitatea Ucrainei.

„Din păcate, nu pot să vă spun acum că a constientizat că a fost o eroare să se înceapă acest război. Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo”, a spus Olaf Scholz, într-o conferință de presă, citat de BBC.

Cu toate Vladimir Putin nu și-a schimbat poziția cu privire la invazia din Ucraina, Scholz a subliniat importanța de a continua să vorbească cu el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...