Suma uriaşă pe care Simona Halep i-o plăteşte lui Mouratoglou. Antrenorul, răsplătit din plin de românca noastră

Stan Filon 16.07.2022, 21:31
Suma uriaşă pe care Simona Halep i-o plăteşte lui Mouratoglou. Antrenorul, răsplătit din plin de românca noastră

S-a aflat suma uriaşă pe care Simona Halep i-o plăteşte lui Patrick Mouratoglou, noul ei antrenor. Sportiva din România începe să joace din ce în ce mai bine, iar forma ei este una de invidiat. S-a văzut la turneul de la Wimbledon, unde a avut o evoluție foarte bună. În plus, se pare că accidentările se țin departe de ea, iar tehnica ei parcă s-a îmbunătățit. Chiar jucătoarea de tenis a spus că joacă cel mai bun tenis al său.

Suma uriaşă pe care Simona Halep i-o plăteşte lui Mouratoglou

Simona Halep pare că a renăscut, de când se antrenează cu francezul Patrick Mouratoglou. Este unul dintre cei mai buni antrenori din lume iar numele de jucători cu care a colaborat vine să susțină acest lucru, fiind și fostul antrenor al Serenei Williams. Metodele sale de antrenament se pare că și-au pus amprenta și asupra stilului de joc al Simonei Halep, ceea ce s-a văzut la Wimbledon, unde jucătoarea de tenis a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Elena Rybakina, cea care a și câștigat competiția din Marea Britanie.

Nu oricine își permite să-l aibă antrenor pe franez, acesta având onorarii destul de ridicate. De exemplu, Simona Halep îl plătește pe Patrick Mouratoglou cu nu mai puțin de 20.000 de euro pe săptămână la fiecare turneu la care participă. În plus, Mouratoglou primește și 10-12% din premiile pe care Simona le câștigă. De asemenea, antrenorul francez primește bonusuri de performanță în funcție de poziția pe care Simona o ocupă în clasamentul WTA, dar și de rezultatele pe care aceasta le obține la turneele de Grand Slam la care participă.

Suma uriasa pe care Simona Halep i-o plateste lui Mouratoglou
Suma uriasa pe care Simona Halep i-o plateste lui Mouratoglou

Ce avere a strâns Patrick Mouratoglou

Antrenorul Patrick Mouratoglou, ajuns la vârsta de 49 de ani, și-a început cariera în anul 1999, atunci când a pornit pregătirile cu Marcos Baghdatis. Colaborarea dintre cei doi a durat până în 2006. A mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-2021).

În cariera sa, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de sportivii pe care i-a pregătit. Totuși, cele mai importante succese le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open – două trofee / Roland Garros – două trofee / Wimbledon – trei trofee / US Open – trei trofee). Tot alături de sportiva americancă, Mouratoglou a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, și trei trofee la Turneul Campioanelor. Antrenorul francez se poate lăuda cu o avere de cel puțin 39 de milioane de dolari!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...