Suma uriașă pe care o încasează directorul fostei RADET. E finul Gabrielei Firea. Nicușor Dan a anunțat că îl dă afară

Rădulescu Valentin 01.11.2020, 18:33
Suma uriașă pe care o încasează directorul fostei RADET. E finul Gabrielei Firea. Nicușor Dan a anunțat că îl dă afară

Directorul fostei firme RADET încasează lunar o sumă uimitoare. Acesta a ajuns în funcție la propunerea Gabrielei Firea, iar acum se bucură de miile de euro care îi intră în cont lunar. Dar deoarece fostul primar al Capitalei nu mai este la putere, se află printre primi oamenii pe care Nicușor Dan vrea să îi concedieze.

Directorul fostei firme RADET încasează sume uimitoare

Alexandru David Burghiu este finul lui Firea și Pandele, cei care l-au cununat în urmă cu ceva timp. Acesta a devenit ulterior directorul general al companiei Termoenergetica în anul 2019, fosta RADET. De asemenea, numirea lui în această funcție a fost la propunerea Gabrielei Firea, pe vremea când încă era primar general.

Deși este directorul unei mari companii, Burghiu încasează 6.000 de euro lunar, bani proveniți și de pe urma mai multor funcții de stat pe care le deține, precum : postul pe care îl are în Consiliul de Administrație la Metrorex și Compania Municipala Parcuri și Grădini, dar și indemnizația pe care o primește pentru participarea în Comisia de aplicare a Legii 550/2002, scrie adevarul.ro.

Cât câștigă directorul fostei RADET
Alexandru David Burghiu, Sursă Foto: Vlad Chirea

Burghiu se află pe lista persoanelor pe care Nicușor Dan vrea să le dea afară

Cu toate acestea, finul Gabrielei Firea și a lui Florin Pandele, pare că nu va mai încasa o sumă așa de mare. Noul primar al Capitalei a anunțat recent că este decis să îl de-a afară pe Burghiu de la conducerea Termoenergetica. Mai mult decât atât, Nicușor consideră că Termoenergetica a fost un eșec.

„Sunt promovaţi oameni care fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceştia nu trebuie să fi dovedit ceva în viaţă, e de ajuns să fie la locul potrivit şi la momentul potrivit şi, deodată, se pomenesc că sunt băgaţi în vreo 3-4 companii municipale şi câştigă dublu faţă de un om care a muncit toată viaţa şi lucrează 10 ore pe zi într-o multinaţională. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate, va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica”, a spus Nicușor Dan.

Alexandru David Burghiu a fost contactat de Libertatea pentru a afla care este părerea lui despre afirmațiile făcute de noul primar al Capitalei. Acesta însă, a mărturisit că nu dorește să vorbească despre acest subiect.

„Nu vreau să comentez astfel de afirmații și cancanuri. Cred că oamenii sunt mult mai interesați de activitatea noastră, despre lucrările pe care le-am făcut și problemele pe care încercăm să le rezolvăm decât de viața mea personală” a spus Burghiu, potrivit sursei citate de mai sus.