Suma pe care o plătește Elena Băsescu pentru școlarizarea copiilor ei. Nu este la îndemâna multor români

Ioana Bucur 06.09.2022, 17:04

Vacanța de vară a ajuns la final, iar fiica fostului președinte și-a intrat din nou în rolul de mămică de elevi. Când vine vorba despre educația micuților, nicio taxă nu este prea mare. S-a aflat suma pe care o plătește Elena Băsescu pentru școlarizarea copiilor ei. Vorbim despre un cost pe care nu orice familie de la noi din țară ar putea să îl suporte.

Cât plătește Elena Băsescu pentru școlarizarea copiilor

Putem spune că Elena Băsescu nu a avut noroc prea mare în dragoste, însă doi dintre foștii săi parteneri i-au schimbat viața în cel mai frumos mod. Din căsnicia cu Bogdan Ionescu, cunoscut publicului ca Syda, au venit pe lume doi copii, Traian Jr și Anais.

Fiica fostului președinte și-a regăsit apoi fericirea alături de omul de afaceri Cătălin Tomată. Rodul iubirii lor a fost Anastasia.

Luni, 5 septembrie, Elena Băsescu a fost alături de cei trei copii ai săi în prima zi de școală pentru Sofia și Traian Jr și prima zi de grădiniță pentru Anastasia. Îmbrăcată într-o rochie neagră, cu un machiaj simplu, natural, și părul lăsat liber, bruneta a fost o apariție răvășitoare.

„Mamă mândră! Prima zi de școală”, a scris Elena Băsescu pe o platformă de social media pe care a postat și câteva imagini de la evenimentul emoționant.

Dorind să le ofere o educație aparte și având, evident, posibilitățile materiale de a face asta, Eba și-a înscris micuții la o unitate de învățământ privată din Bucureșți. Condițiile de lux vin cu un preț pe măsură.

Pentru școlarizarea copiilor ei, Elena Băsescu plătește o sumă pe care nu mulți români ar putea să o investească. Pentru cei doi copii mai mari, fiica lui Traian Băsescu scoate din buzunar, pe an, în jur de 22.480 de euro, sumă la care se mai adaugă și o taxă de testare în valoare de 300 de euro și o altă taxă de înscriere care este nu mai puțin de 1.300 de euro.

Elena Băsescu a făcut furori când și-a dus copiii la școală. Cum a arătat fiica fostului președinte

„Am fost destul de stricți cu ei”

Pentru micuța Anastasia, care încă merge la grădiniță, taxa anuală ar depăși pragul de 8.000 de euro, înscrierea costând-o în jur de 650 de euro.

După un scurt calcul, totalul depășește 30.000 de euro pe an pentru școlarizarea celor trei copii, așa cum reiese din informațiile de pe site-ul instituției de învățământ.

Rolul de mamă singură nu i se pare foarte dificil, a mărturisit Elena Băsescu, bruneta dezvăluind că tatăl său este un bunic cât se poate de implicat în creșterea nepoților.

„Este un bunic foarte implicat, extraordinar de implicat. Acum este perioada în care îi arată fetiței mele Sofia cum să folosească mailul. Ea și-a făcut adresă de mail. (…) În weekend (n.r. – copiii) rămân la mama și la tata. (…) Am fost destul de stricți cu ei. Toată familia. Cred că nu au făcut ce fac copiii de obicei, haosul acela. Când le-am spus că gata și că este prea multă gălăgie, au înțeles. Și pe tata îl ascultă doar dintr-o privire”, a spus Elena Băsescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...