EXCLUSIV

Suma colosală propusă lui Gigi Becali pentru a cumpăra casa natală a lui Arsenie Boca. „Poate organiza cel mai mare pelerinaj din lumea ortodoxă”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.09.2022, 15:59
Suma colosală propusă lui Gigi Becali pentru a cumpăra casa natală a lui Arsenie Boca. „Poate organiza cel mai mare pelerinaj din lumea ortodoxă”. EXCLUSIV

3,5 milioane de euro. Acesta este prețul cu care i s-a propus lui Gigi Becali, proprietarul clubului de fotbal FCSB, cumpărarea casei natale a celebrului Arsenie Boca. Potrivit unor surse bine informate din anturajul latifundiarului, dar și al proprietarului casei, acesta nu a oferit însă niciun răspuns concret până în prezent.

„Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea!”

„Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea! Și anume, cea prin care casa natală a lui Arsenie Boca să fie cumpărată de un român cu credință în Dumnezeu și cu potență financiară”, au precizat pentru impact.ro sursele citate.

Potrivit acestora, suma de bani vehiculată nu e una foarte mare, ținând cont de potențialul investiției.

„O țară întreagă, dacă nu cumva și o parte din lume a auzit de Arsenie Boca. Ca urmare, nu e nevoie să-i dai un aspect economic în primul rând acestor locuri îndrăgite de mulți conaționali. Aici se poate organiza, spre exemplu, poate cel mai mare pelerinaj din lumea creștină ortodoxă. Pentru asta însă e nevoie de cineva și cu multă credință, și cu bani!”, au mai spus sursele citate.

În urmă cu patru ani Gigi Becali a refuzat să plătească 25 de milioane de euro pentru a închiria pe cinci ani marca „Arsenie Boca” venită din partea unui oarecare Andor Șandor.

Gigi Becali nu a putut fi contactat pentru a oferi propria variantă. În ultima perioadă de timp, acesta a părut mult mai atent la investițiile făcute pe plan sportiv, acolo unde a cheltuit sume importante de bani, peste trei milioane de euro, pentru a întări lotul echipei de fotbal pe care o patronează, în condițiile în care FCSB este implicată și în competiții europene importante. Apropiații săi mai cred însă că e foarte posibil ca agenda sa să se schimbe destul de curând și fotbalul să treacă în plan secundar, așa cum de altfel s-a mai întâmplat.

Suma colosală propusă lui Gigi Becali pentru a cumpăra casa natală a lui Arsenie Boca. „Poate organiza cel mai mare pelerinaj din lumea ortodoxă”. EXCLUSIV
Gigi Becali a avut și are imaginea unui om extrem de credincios, dar și pe cea a unui om de afaceri îndrăzneț

„Atunci când Dumnezeu va hotărî că trebuie să se facă acest lucru, se va face”

Casa natală a părintelui Arsenie Boca, aflată în județul Hunedoara, a fost scoasă la vânzare la începutul acestei veri, de către o agenție imobiliară din Cluj. Recent, Marius Bărbulescu, directorul general al Click Maximo Imobiliare, declarala acel moment pentru impact.ro că suma de 10.000 de lei, circa 2.000 de euro, cea care inițial a apărut în presă ca preț de vânzare, nu era una reală.

„De comun acord cu proprietarul locului, în anunțul inițial al agenției am precizat că discuția pornește de la un euro. Așa a sunat și anunțul pe rețelele online de vânzare, dar în cele din urmă am acceptat să modificăm tariful, la cererea administratorilor rețelei olx, care s-au plâns de valoarea prețului afișat. Pe scurt, proprietarul așteaptă o ofertă-surpriză care să-l facă să accepte, aproape pe loc, vânzarea-cumpărarea”, spunea Marius Bărbulescu.

În prezent, același Marius Bărbulescu refuză să facă vreun comentariu pe tema ofertelor concrete primite sau a sumelor de bani ce se vehiculează pe tema vânzării:

„Prin natura implicării, nu pot face niciun fel de comentariu legat de nume sau de sume. Pot doar să vă spun că interesul a crescut și dacă ea nu s-a vândut până acum e din simplul motiv că am decis să permitem cât mai multor persoane să facă oferte. Există însă și o veste foarte bună. Din cele 8,5 hectare ale proprietății despre care discutăm, 1.600 de metri pătrați au devenit teren intravilan. Ca atare, viitorul proprietar ce-i va cumpăra pentru un preț agreat de ambele părți va primi prin donație și restul proprietății”.

Marius Bărbulescu adaugă că nu există niciun motiv de grabă privind vânzarea casei natale a lui Arsenie Boca.

„Nu ne-am impus niciun termen de vânzare. Atunci când Dumnezeu va hotărî că trebuie să se facă acest lucru, se va face! Eu nu pot avansa dacă acest lucru se va întâmpla într-o lună sau până la sfârșitul anului”, a conchis Marius Bărbulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe