Sudul litoralului românesc se transformă radical până la vară. Ce surprize îi așteaptă pe turiști

Ana Anitoiu 01.03.2023, 23:10
Sudul litoralului românesc se transformă radical până la vară. Ce surprize îi așteaptă pe turiști

Sudul litoralului românesc se va transforma radical până la vară, astfel încât turiștii vor avea parte de surprize. Lucrările sunt în toi de la Olimp, până la Mangalia, cu milioane de euro din fonduri europene, dar și din credite.

O faleză nouă, în pregătire

Turiștii vor avea la dispoziție la vară o faleză nouă, în stațiunea Cap Aurora, la care se lucrează cu două milioane de euro din fonduri europene. În prezent, șantierul este în toi, dar pe la începutul lunii iunie cei interesați se vor putea plimba pe o alee de peste un kilometru ce va coborî pe plajă. Traseul pietonal va include mai multe zone de relaxare.

„De la construcția stațiunilor din anii 1970 încoace cu siguranță nu s-a mai făcut absolut nimic pe această faleză, este primul proiect care presupune refacerea falezei de la infrastructura de susținere până la finisaje de ultimă generație.”, a spus viceprimarul orașului Mangalia, Dragoș Angelescu.

În aceeași stațiune, turiștii se vor caza în camere modernizate, de trei și patru stele. Un hotel de trei stele va avea vara aceasta o piscină nouă de peste 300 de metri pătrați. Investiția se ridică la 500.000 de euro din credite și fonduri proprii.

Numărul turiștilor, în creștere în august
Schimbări pe litoralul românesc

Schimbări în alte stațiuni

Într-un hotel de trei stele din stațiunea Jupiter se fac schimbări la recepție și în restaurant. Într-o altă unitate a aceluiași proprietar sunt renovate toate camerele. Managerul unui hotel din această stațiune a precizat că lucrările aflate în desfășurare sunt din fonduri proprii și se ridică la undeva peste două milioane de euro.

Tot în stațiunea Jupiter, a fost construit un nou centru spa, foarte aproape de plajă. Acest centru include o bază de tratament, o sală de fitness, dar și un bazin semiolimpic. Investiția depășește un milion și jumătate de euro.

O altă surpriză pentru turiști în sezonul estival va fi transportul local gratuit între stațiunile din sudul litoralului românesc. Zece autobuze electrice cumpărate tot din fonduri europene vor fi puse în circulație de autorități. Tot aici, plajele vor fi extinse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...