Succes pentru elevii din România. Copiii au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Dumitrică Roxana 29.07.2022, 23:19
Succes pentru elevii din România. Copiii au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică  2022 au obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate vineri, 29 iulie, în festivitatea de premiere transmisă live. Festivitatea de premiere s-a desfășurat pe platforma de videoconferințe Zoom. 

În ce constă rezolvarea de probleme la lingvistică

La etapa internațională, elevii trebuie să rezolve 5 probleme de lingvistică în 6 ore. “Pentru aceasta e nevoie să analizeze niște date din limbi necunoscute pe baza cărora să extragă reguli gramaticale , să recunoască mărci de număr, de timp, de obiect, subiect etc, să deducă reguli de formare a cuvintelor sau reguli care condiționează anumite transformări fonetice, explica în interviul de anul trecut Valentina Cojocaru, când România obținuse o medalie de aur, două de bronz și o mențiune pe echipe.

Elevii români care au obţinut rezultate deosebite sunt

  • Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – medalie de aur
  • Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – medalie de argint
  • Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – medalie de bronz
  • Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman

Ce mesaj le-a transmis ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a postat pe Facebook un mesaj prin care i-a felicitat pe tinerii olimpici.

„Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!Palmaresul este remarcabil (o medalie de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz).Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestui rezultat: elevi, părinți și profesori coordonatori şi profesori din şcolile elevilor premiați!,,este mesajul oficialului.

Etapa internațională a olimpiadei a fost desfășurată în format fizic pe Insula Man. Concursul de anul trecut a fost găzduit de Letonia, în orașul Ventspils, la distanță, în timp ce în 2020 nu s-a desfășurat, fiind amânat pentru 2021. În 2019, gazdă a fost Coreea de Sud, cu centrul organizării la Yongin, unde Matei-Costin Banu a obținut o medalie de bronz.

Urmăriți Impact.ro și pe