SUA vor da Ucrainei rachete antinavă. Volodimir Zelenski, acuzații la adresa liderilor NATO. „Aveți mii de avioane de luptă!”

Beatrice Dumitru 24.03.2022, 15:16
SUA vor da Ucrainei rachete antinavă. Volodimir Zelenski, acuzații la adresa liderilor NATO. „Aveți mii de avioane de luptă!”

Armata Ucrainei a rezista eroic în fața invadatorilor ruși, care nu au reușit să-și atingă niciun obiectiv după o lună de război. Ucraina a fost susținută de Occident și a primit armament și echipamente militare, dar președintele Volodimir Zelenski le-a reproșat liderilor NATO că nu au ajutat țara cu avioane și tancuri, deși le-a cerut acest lucru. „Nu ne-ati dat nimic”, a spus liderul de la Kiev.

SUA vor da rachete Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri o zona de excludere aeriană deasupra Ucrainei pentru ca Rusia să nu mai bombardeze orașele, însă atît NATO, cât și SUA au refuzat pentru că vor să evite o ciocnire directă cu Rusia și o esacladare a conflictului.

De asemenea, președintele ucrainean a cerut avione și tancuri pentru armata sa, dar până acum nu a primit nimic. Un înalt oficial al administrației americane a dezvăluit că Statele Unite și aliații lucrează pentru a ajuta Ucraina cu rachete antinavă.

SUA vor da Ucrainei rachete antitanc. Volodimir Zelenski, acuzații la adresa liderilor NATO. „Aveți mii de avioane de luptă!”
Ucraina va primi rachete de la SUA.

Am început să ne consultăm cu aliații cu privire la furnizarea de rachete antinavă Ucrainei. Poate exista unele provocări tehnice în realizarea acestui lucru, dar este ceva la care ne consultăm cu aliații și începem să lucrăm”, a declarat oficialul.

Volodimir Zelenski, acuzații la adresa NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a alăturat liderilor NATO prin videoconferință, dar nu a mai repetat cererile de aderare la NATO sau de înființare a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, dar a vorbit despre eforturile armatei sale de a apăra cetățenii ucraineni și valorile democratice.

Dispoziția generală a fost sobră, a fost hotărâtă și a fost incredibil de unită”, a spus oficialul despre atmosfera de la summit.

Liderul de la Kiev a susținut că Rusia folosește arme de distrugere în masă, iar consecințele se văd foarte clar. „Luptăm în condiții inegale de o lună”, a adăugat acesta, cerând sprijin militar pentru a salva oamenii și orașele Ucrainei. El i-a acuzat pe liderii occidentali că Ucraina nu a primit până acum niciun avion de luptă. El a mai afirmat că a cerut tancuri -„dați-ne nouă, vindeți-ne nouă” – dar nu a primit, încă, un răspuns de la membrii NATO.

Ucraina nu vrea să ducă războaie ani și ani. Vrem, pur și simplu, să supraviețuim, să ne salvăm poporul. Ucraina are nevoie de asistență militară – fără restricții. Aveți cel puțin 20.000 de tancuri! Ucraina a cerut un procent, 1% din toate tancurile voastre! Dați-ne sau vindeți-ne. Dar nu avem încă un răspuns clar. Voi aveți mii de avioane de luptă! Dar nu ni s-a dat încă niciunul”, le-a spus Volodimir Zelenski liderilor occidentali.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie va da încă 6.000 de rachete Ucrainei în scop defensiv și 25 de milioane de lire sterline ca sprijin financiar pentru armata sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...