SUA au trimis trupe pentru a apăra România. Forțele americane nu vor intra în conflictul cu armata rusă din Ucraina

Beatrice Dumitru 02.03.2022, 07:59
SUA au trimis trupe pentru a apăra România. Forțele americane nu vor intra în conflictul cu armata rusă din Ucraina

Rusia atacă din toate direcțiile în Ucraina, în încercarea de a cuceri marile orașe. Joe Biden și Volodimir Zekesnski au discutat, din nou, despre asistența militară de care are nevoie fosta republică sovietică în războiul cu rușii, dar președintele american a repetat că SUA nu vor desfășura trupe în Ucraina, în schimb vor proteja statele membre NATO.

„SUA vor apăra aliații NATO”

Marile orașe din Ucraina se confruntă cu atacuri fără precedent de la începutul războiului, capitala Kiev fiind principala țintă a Rusiei. Președintele american Joe Biden și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, dar a precizat că forțele militare ale SUA nu se vor implica în conflictul cu trupele ruse din Ucraina.

Joe Biden a mai spus că SUA și aliații oferă Ucrainei mai mult de un miliard de dolari pentru asistență directă, inclusiv ajutor militar, economic și umanitar. De asemenea, liderul de la Casa Albă a mai afirmat că țara sa va respecta principiul articolului 5 al NATO, care spune că un atac asupra unei țări din NATO este un atac asupra tuturor țărilor membre, notează CNN.

SUA au trimis trupe pentru a apăra România. Forțele americane nu vor intra în conflictul cu armata rusă din Ucraina
Trupele ruse, atacuri masive în Ucraina.

Trupele americane au fost dislocate în Europa, dar nu pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO în cazul în care Vladimir Putin decide să continue să se deplaseze spre vest. În acest scop, am mobilizat forțele terestre americane, escadrile aeriene, dislocarea de nave pentru a proteja țările NATO, inclusiv Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia”, a declarat Joe Biden.

„Libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei”

Președintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin a apreciat greșit răspunsul Occidentului odată ce va invada Ucraina și a precizat că „libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei”, după ce a văzut acțiunile Rusiei în țara vecină, care au provocat decesul a sute de civili.

„Războiul lui Vladimir Putin a fost premeditat și neprovocat. El a respins eforturile repetate de diplomație. S-a gândit că Occidentul și NATO nu vor răspunde. Și a crezut că ne poate împărți aici, acasă”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de crime de război după ce a lansat un atac aerian asupra celui de-al doilea oraș al țării, Harkov. Cel puțin 10 persoane au fost ucise și 35 rănite, după ce o sală de concerte și birouri guvernamentale au fost bombardate, marți, în Piața Libertății din acest oraș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...