SUA acordă un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Suma uriașă pe care o alocă

Beatrice Dumitru 13.04.2022, 12:20
SUA acordă un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Suma uriașă pe care o alocă

Liderii americani și europeni sunt presați de președintele Volodimir Zelenski să furnizeze echipamente și armament greu pentru luptele cu Rusia din regiunea de est a Ucrainei, unde se așteaptă ca Moscova să își intensifice eforturile militare. SUA au reacționat și vor ajuta în continuare Kievul.

Ajutor militar pentru Ucraina

Echipamentul va fi transferat din stocurile din SUA prin mecanismul Presidential Drawdown Authority (PDA), prin care președintele poate autoriza o astfel de operațiune fără aprobarea Congresului, în cazul unei urgențe.  Un oficial a spus că încă nu se știe ce echipament va conține acest nou pachet, în timp ce un consilier al Congresului a spus că acesta va include, probabil, sisteme terestre de artilerie grea, inclusiv obuziere.

Astfel, administrația președintelui american Joe Biden va anunța ajutoare militare suplimentare pentru Ucraina în valoare de 750 de milioane de dolari, pentru lupta sa împotriva forțelor ruse, au declarat doi oficiali americani pentru Reuters.

SUA acordă un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Suma uriașă pe care o alocă
SUA trimit armament pentru armata Ucrainei.

SUA au acordat asistență de 1,7 miliarde de dolari

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că a oferit Ucrainei peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate de la începutul războiului, pe 24 februarie, pe care Rusia îl numește „operație militară specială”. Livrările de arme au inclus rachete defensive antiaeriene Stinger și antitanc Javelin, precum și muniție și blindaje.

Lumea e unită în sprijinul nostru pentru Ucraina și în hotărârea noastră de a-l face pe Putin să plătească un preț foarte mare”, declara Joe Biden în luna martie, după ce SUA acordase un ajutor militar pentru Kiev, în valoare de 800 de milioane de dolari.

Pentagonul se va întâlni cu conducerea primilor opt producători de arme din SUA pentru a discuta despre capacitatea industriei de a satisface nevoile de arme ale Ucrainei, în cazul în care războiul cu Rusia va dura mai mulți ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...