Știi câte calorii conțin cartofii prăjiți în ulei? Află cum poți să-i gătești sănătos

Elena Avramescu 09.12.2020, 09:52
Știi câte calorii conțin cartofii prăjiți în ulei? Află cum poți să-i gătești sănătos

Cartofii prăjiți sunt extraordinari de buni și pe placul tuturor, însă dacă nu sunt gătiți corect, pot să conțină foarte multe calorii. Însă, atunci când sunt gătiți acasă și nu într-o bucătărie profesionistă, numărul de calorii al acestora este categoric mai mic, astfel că o porție medie are în jur de 217.

Câte calorii conțin cartofii prăjiți în ulei

Se prepară simplu și sunt extrem de gustoși, însă nu își găsesc locul în lista alimentelor sănătoase. Din nefericirerezultatele apar după doar câteva ore, pe cântar. Însă aceștia nu afectează doar greutatea, ci și buna funcționare a sistemului vascular. Dacă vă întrebați câte calorii au cartofii prăjiți în ulei, s-ar putea ca răsounsul să nu vă fie tocmai pe plac.

Așa cum am mai spus, cartofii prăjiți se prepară ușor, însă adevărata luptă, pentru gospodine, începe abi după – spălarea vaselor cufundate în ueli și prăjeală. De aceea, sursa cea mai la îndemână pentru a ne satisface poftele culinare rămân restaurantele în special cele de tip fast food. Acolo, cartofii prăjiți se vând în cantităţi mici, medii şi mari. Cantitatea este esențială pentru a afla câte calorii au cartofii prăjiți în ulei.  O porţie medie, de exemplu, cântăreşte aproximativ 117 grame şi conţine în jur de 380 de calorii, 171 dintre acestea provenind din grăsimea în care sunt preparaţi. În plus, aceeaşi cantitate de cartofi prăjiţi conţine 48 de grame de carbohidraţi şi 270 de miligrame de sodiu.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...