Steagurile Rusiei și Belarus, interzise la Australian Open. Fanii au chemat Poliția în tribune la un meci

Beatrice Dumitru 17.01.2023, 14:47
Steagurile Rusiei și Belarus, interzise la Australian Open. Fanii au chemat Poliția în tribune la un meci

Steagurile Rusiei și Belarusului au fost interzise la turneul de tenis Australian Open, în urma unui incident care a avut loc în tribune la o partidă disputată între o jucătoare din Rusia și una din Ucraina. Poliția a fost chemată în tribune pentru a interveni. Interdicția a intrat în vigoare imediat.

Interdicție la Australian Open

Inițial, spectatorilor li s-a permis să intre cu steagurile în Melbourne Park, cu condiția să nu le folosească pentru a nu provoca perturbări. Însă organizatorii au anulat această decizie marți, după ce fanii au afișat un drapel rusesc în timpul meciului dintre jucătoarea Katerina Baindl, din Ucraina, și Kamilla Rakimova, din Rusia.

Federația australiană răspunde astfel unei solicitări a ambasadorului Ucrainei la Canberra, formulată luni, în prima zi a turneului, când la meciul dintre cele două jucătoare mai multe steaguri ale Rusiei au fost fluturate în tribune.

Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a vă bucura de tenis”, a precizat Federația de Tenis din Autralia într-un comunicat, preluat de BBC.

Poliția a fost chemată în tribune

Fanii ucraineni au spun că au chemat poliția în tribună și agenții de securitatea, deaorece suporterii ruși o „batjocureau” pe Katerina Baindl. În schimb, suporterii ruşi au declarat că nu făceau altceva decât să-și incurajeze favorita. Un steag al Rusiei a fost văzut şi pe Rod Laver Arena în timpul meciului dintre Daniil Medvedev şi americanul Marcos Giron.

„Nu este deloc sigur, avem un război în desfăşurare. Este un teren mic, iar acei suporteri erau foarte aproape de jucătoare, era un element de intimidare prezent acolo”, a declarat unul dintre ucraineni.

Ambasadorul ucrainean în Australia, Vasul Miroshnychenko, solicitase înainte organizatorilor turneului de la Antipozi șă ia măsuri și ceruse excluderea din competiție a sportivilor din Rusia și belarus, dar fără succes. Sportivii ruși și belarusi nu au putut participa sub steagul țării lor în mai multe sporturi, inclusiv tenis, de când a început invazia Ucrainei în februarie anul trecut.

În timp ce jucătorii din cele două țări concurează sub un steag neutru la Australian Open, la Wimbledon, în 2022, acestora li s-a interzis participarea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...