Statul român, fraudat cu 2 milioane de euro alocați pentru cazărea refugiaților ucraineni. Acțiune de amploare în 7 județe

Badea Violeta 31.03.2023, 11:51
Statul român, fraudat cu 2 milioane de euro alocați pentru cazărea refugiaților ucraineni. Acțiune de amploare în 7 județe

În aceste momente sunt desfășurate percheziții în șapte județe din țara noastră. Sunt suspiciuni de fraudă cu bani pentru cazarea refugiaților ucraineni. Statul român ar fi fost prejudiciat cu peste două milioane de euro. Află mai multe detalii din rândurile următoare!

Percheziții în șapte județe din România. Mai multe persoane ar fi obținut bani după ce ar fi cazat fictiv refugiați ucraineni

Polițiștii din județul Maramureș efectuează vineri, 31 martie, peste 200 de percheziții în șapte județe din vestul și nord-vestul României. Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi obținut sume de bani în mod ilegal pentru cazarea refugiaților ucraineni. Statul ar fi fost păgubit cu mai mult de două milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal.

Se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, se mai arată în document.

Citește și Mâna dreaptă a lui Volodimir Zelenski, cercetat într-un caz de fraudă. Ce acuzatii grave i se aduc după ce l-a ajutat să devină președinte!

Mai multi romani ar fi cazat ficitv refugiati ucraineni si ar fi incasat bani din partea statului
Mai multi romani ar fi cazat ficitv refugiati ucraineni si ar fi incasat bani ilegal de la stat

Descinderi la funcționarii unei primării

Conform IGPR, la acest moment, oamenii legii desfăşoară o amplă razie la funcționarii unei primării. De asemenea, cercetate sunt și alte 203 de persoane fizice.

Autoritățile bănuiesc că statul ar fi fost fraudat cu circa două milioane de euro, bani care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru refugiați ucraineni.

La această acțiune participă și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş și Serviciului Criminalistic Maramureş. Prezenți sunt şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Citește și Un celebru jurnalist rus, câștigător al Premiul Nobel pentru Pace, a lansat un avertisment dur: „Ucraina nu va putea să accepte această tragedie”!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...