Statul în care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu. Legea e unică în lume

Badea Violeta 04.07.2021, 22:21
Statul în care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu. Legea e unică în lume

O țară a decretat vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani. Până în prezent, fiecare locuitor avea dreptul de a alege dacă se vaccinează sau nu. Iată care este statul în care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu. Legea e unică în lume!

Statul în care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu

Guvernul din fosta republică sovietică Tadjikistan au decretat vaccinarea obligatorie anticoronavirus pentru toate persoanele de peste 18 ani, conform celor de la EFE. Măsura impusă de autorități a intrat în vigoare sâmbătă, 3 iulie.

„Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani„, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea virusului covid-19, a relatat din Duşanbe agenţia rusă Interfax.

Autorităţile din ţara din Asia Centrală, are nu mai puțin de 9,3 milioane de locuitori,iar reprezentanții care se ocupă de campania naţională de vaccinare au precizat că vaccinul este gratuit. Locuitorii din republică sovietică Tadjikistan au primit această veste prin intermediul unui comunicat de presă din partea comitetului guvernamental tadjik.

Până în prezent, statul a folosit doar două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac. Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii, potrivit datelor oficiale. Mai mult de 280.000 de persoane au fost vaccinate în această țară începând cu 2 iulie 2021, conform Ministerului Sănătății și Protecției Sociale din Tadjikistan.

Statul in care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu
Statul in care toate persoanele majore vor fi vaccinate anti-covid-19 obligatoriu

Legea e unică în lume

Legea din Tadjikistan este unică în lume. Însă, mai multe țări au spus că anumite categorii de oameni vor trebui să se vaccineze. De exemplu, autoritățile locale din Moscova au impus tuturor celor care lucrează cu publicul să fie vaccinați împotriva Covid-19. La momentul respectiv, această lege a fost una dintre cele mai dure decizii luate în lume în privința obligării salariaților de a se vaccina.

Mai mulți angați au fost afectați de un decret emis pe data de 16 iunie. Pe această listă se aflau mai multe joburi: frizeri, comercianți și șoferi de taxi până la funcționari bancari, profesori și interpreți. Pentru acești angajați, autoritățile au impus vaccinarea obligatorie.

Companiile au avut la dispoziție o lună pentru a se asigura că cel puțin 60% din personal se vaccinează cu prima doză. Cei care nu respectă această reglementare vor fi amendați sau activitatea le va fi suspendată.

Și în Kuzbass din Siberia a fost emis un astfel de decret.  Angajații mai multor agenții de stat și companii sunt obligați să se vaccineze. Patronii au datoria de a se asigura că 60% din personal este vaccinat până la mijlocul lunii iulie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...