Stațiunea din România care va fi „regina litoralului” la vară. S-a înregistrat deja o dublare a vânzărilor la cazare

Corina Oprea 05.05.2023, 23:30
Stațiunea din România care va fi „regina litoralului” la vară. S-a înregistrat deja o dublare a vânzărilor la cazare

Se apropie deja sezonul estival și românii se pregătesc pentru vacanțe. Majoritatea și-au rezervat deja sejurul, în ciudat faptului că prețurile au explodat. Se pare, însă, că hotelierii încep deja să ia măsuri în acest sens, în speranța că turismul dintr-o stațiune extrem de celebră își va reveni. Administratorii speră că va deveni, din nou, „regina litoralului”.

Stațiunea care va deveni preferata turiștilor

Sezonul vacanțelor este tot mai aproape, mai ales după valul de la 1 mai, când stațiunile de la mare au fost pline. Prețurile sunt tot mai mari și turiștii se tem să rezerve ceva, pe motiv că sunt tot greu de suportat costurile. Din acest motiv, unii optează pentru vacanțele în afara țării, unde prețurile sunt acceptabile.

Rezervările făcute până acum arată că tot Mamaia va rămâne regina litoralului. Deși românii se temeau că nu își vor mai permite să vadă marea în cea mai râvnită stațiune din țară, veștile sunt tot mai bune. Prețurile au început să scadă considerabil, în speranța că plajele vor fi pline și anul acesta.

Sunt anunțate reduceri semnificative, chiar și de 40%, ceea ce îi va atrage pe turiștii care încă nu și-au ales locul în care să petreacă vara aceasta.

„Înregistrăm o dublare a vânzărilor faţă de anul trecut. Preconizăm că vom avea Mamaia pe primul loc ca număr de turişti, rezervări. Staţiunea Mamaia va renaşte.”

„Cea mai mare reducere de la 40%. Avem o creştere de aproximativ 20% în rezervări, ceea ce arată că turiştii români vor în continuare să vină pe litoralul românesc.”, spun managerii de hotel.

Cum alegem stațiunea de litoral potrivită

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare este tipul de plajă pe care îl căutați. Dacă vă place să faceți baie în mare, asigurați-vă că stațiunea aleasă are o plajă cu nisip fin și apă caldă și limpede. În schimb, dacă vă place să practicați sporturi acvatice, căutați o stațiune cu valuri mai mari sau cu o mare mai agitată.

Stațiunile de litoral oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri și pensiuni până la apartamente și case de vacanță. În funcție de bugetul și preferințele dvs., alegeți o stațiune care oferă tipurile de cazare care vă pot oferi confortul și conveniența de care aveți nevoie.

Costurile pot fi un alt factor important în alegerea unei stațiuni de litoral. Înainte de a face o rezervare, verificați prețurile pentru cazare, mâncare și activități în stațiunea aleasă și asigurați-vă că vă puteți permite să cheltuiți banii necesari pentru a vă bucura de vacanță.

Urmăriți Impact.ro și pe